Podcast Ve vlastní šťávě
112 epizod
49 odběratelů
Zavařte, zavřete a naložte! Švestky, šípky i kdoule. Výrobkyně džemů vám prozradí, jak na to
11. 9. 2023
22 min
Snažíme se dělat klasiky s moderním šmrncem, aby nás to bavilo, říká majitel bistra a koloniálu
28. 8. 2023
21 min
Každý den v každém počasí. Ale věděla jsem, že nechci sedět u počítače, říká o své práci farmářka
4. 8. 2023
20 min
Nevadí, když povolíme a nejsme na sebe tak drsní, říká majitelka Divokýho Bistra na Šumavě
16. 6. 2023
21 min
Jak poznat, že je půda skutečně živá? Do dvou měsíců stráví i bavlněné prádlo
19. 5. 2023
20 min
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, říká jeho výrobce Lukáš Bauer
21. 4. 2023
19 min
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
7. 4. 2023
21 min
V soutěžích se chci naučit dovednosti od úspěšných kolegů, říká zlatá kuchařka Hana Budková
13. 3. 2023
18 min
Teorie v gastrooborech by se mohla aktualizovat. Nadšení studenti mi dávají energii, říká učitelka
27. 2. 2023
20 min
Bez poctivého šlapaného zelí a pohanky se neobejdeme, říká valašský šéfkuchař Jiří Hrachový
6. 2. 2023
19 min
Předpověď pro gastro v roce 2023: Více zeleniny, sounáležitosti a dostatek omastku
6. 1. 2023
18 min
Nic proti kaprovi, ale nemusíme se jím nacpat, říká kuchař Jiří Horák
23. 12. 2022
17 min
Když není samotný cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
12. 12. 2022
19 min
Brambora nemusí být jen příloha, radí strakonický šéfkuchař Pavel Drdel
11. 11. 2022
19 min
Lákalo nás spojit chov ryb a pěstování zeleniny, říká majitel akvaponické farmy
17. 10. 2022
18 min
Chceme, aby se tu lidi cítili jako doma, říká majitelka japonské restaurace v Brně
16. 9. 2022
19 min
Ani zelená káva není nesmrtelná, říká baristka a lektorka přípravy kávy Tereza Balá
5. 9. 2022
21 min
Z jednoho hektaru dokážeme vypěstovat to, co z deseti na poli, říká pěstitel hydroponických rajčat
6. 8. 2022
18 min
Klíčem ke zvládnutí výroby croissantů je trpělivost, říká brněnská pekařka Zuzina Zuzáková
15. 7. 2022
20 min
Fermentací posuneme chuť surovin na další úroveň. Zužitkujeme skoro všechno, říká kuchař Erik Cehlár
1. 7. 2022
17 min
Tatarku bychom nejraději pily brčkem, říkají autorky blogu o smaženém sýru
20. 6. 2022
16 min
Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářka
23. 5. 2022
16 min
Baví mě ukazovat lidem, jak je zelenina zábavná, říká šéfkuchařka Bára Šimůnková
29. 4. 2022
20 min
Nejlepší velikonoční dezert je mrkvový dort, říká veganská cukrářka Petra Stahlová
15. 4. 2022
18 min
Kuchařem díky kamarádovi. Sláva Grigoryk vzpomíná na učiliště i rizoto z rodinné jídelny na Hlaváku
1. 4. 2022
19 min