Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Sebevědomí

Audiokniha Sebevědomí

Délka:

30 min

Vydavatel:

Slamova

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Předmluva - Americká elegie

Předmluva - Americká elegie

Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot

Obrázek podcastu Někdo mě má rád

Někdo mě má rád

Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko

Obrázek podcastu Můj život

Můj život

Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t

Obrázek podcastu Jak vzpomínám

Jak vzpomínám

Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Obrázek podcastu O písaní

O písaní

Vedeli ste, že Stephen King si na písanie niektorých svojich textov ani nepamätá, pretože trpel závislosťou od drog a alkoholu? Že viackrát unikol smrti a zachránila ho len láska rodiny – a láska k príbehom? Že jeden z najúspešnejších a najbohatších spisovateľov na svet

Obrázek podcastu Legendy a latéčka

Legendy a latéčka

Když strávíte celý život s partou dobrodruhů, co si troufnou i na tu nejobávanější obludu, nemáte moc času sami pro sebe. To spíš kryjete záda druhým, ostříte meč, perete skvrny od krve i od ichoru. Takže není divu, že když orkyně Viv ucítí poprvé v životě kávu, zatouží

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Křepelková: Hvězda naděje

Křepelková: Hvězda naděje

Naše dramatizovaná pohádka začíná svatbou princezny Hvězděny a budoucího krále Jaromíra, ale svatbu překazí tajemný rytíř a vyzve prince na souboj. Princ ale nechce bojovat, je rozmazlený, bojí se a chová se jako zbabělec - rytíř mu dá lhůtu tři roky, aby si princeznu z

Obrázek podcastu Nevykládej mi pohádky

Nevykládej mi pohádky

Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro

Obrázek podcastu Hana

Hana

„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se

Obrázek podcastu Štrašidýlko Stráša

Štrašidýlko Stráša

Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý

Obrázek podcastu Business Risk Buster Intervenes 4

Business Risk Buster Intervenes 4

Business Risk Buster Intervenes 4 - audiokniha obsahuje čtvrtý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, John Chancer. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successfu

Obrázek podcastu Černá tma zapomnění

Černá tma zapomnění

Don Miller žije ve šťastném manželství se ženou, která je pro něj vším. Zároveň však celý život trpí záhadnými výpadky paměti a jen zřídkakdy se rozpomíná na některé podivné příhody z jejich společné minulosti. Teprve na sklonku života Don odhaluje, proč se vlastně bojí

Obrázek podcastu Myši patří do nebe

Myši patří do nebe

Ustrašená malá myš a její velké činy. Příběh o dobrodružstvích myšky Šupito a lišáka Bělobřicha, kteří se vydávají na putování plné humorných i odvážných příhod v nekonečném koloběhu života. Poutavý příběh s nečekanou pointou, napsaný jako humorné vyprávění o dvou kam

Obrázek podcastu Oběť

Oběť

"Když mladý programátor David Lund obdrží e-mail od neznámé ženy, která tvrdí, že disponuje informacemi o jeho dětství, neví, jak reagovat. Nejraději by zprávu ignoroval a místo toho si utřídil své city k pohledné právničce Florence. David si však na svých prvních 12 le

Obrázek podcastu Dovolená s moderním fotrem

Dovolená s moderním fotrem

Z mateřské na dovolenou Když jste moderní fotr, ani s letní dovolenou to není žádné terno, zvlášť když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí odjet do Bulharska k moři. A kdyby jen to! Nataša, druhá polovina rodičovského páru, se chopila pera a

Obrázek podcastu Destination Karminia

Destination Karminia

Audiokniha Destination Karminia namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Young professor Peng is looking for archaeology enthusiasts to help her in the search for the lost city of Karminia. Are you ready to follow her and her frie

Obrázek podcastu Holka, která zachránila Vánoce

Holka, která zachránila Vánoce

Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní

Obrázek podcastu Svědectví o životě v KLDR

Svědectví o životě v KLDR

Všechno, co jste chtěli vědět o životě v KLDR (a totalitě vůbec), ale báli jste se zeptat… Z několika desítek rozhovorů, jež pořídila s uprchlíky ze Severní Koreje, vybrala česká koreanistka sedm, které nejvýmluvněji zachycují různé aspekty každodenního života v nejuza

Obrázek podcastu Trhy

Trhy

O čem si povídají centrální bankéři a makroekonomové, když jdou na pivo? Co sledují na těch blikajících obrazovkách plných čísel a textu? Může tomu smrtelník porozumět? Díky knize snadno pochopíte, jak vznikají peníze a co se s nimi dále děje. Jak a proč se rozhodují ce

Obrázek podcastu Amadeus

Amadeus

Vídeň pochmurných listopadových dnů roku 1823. Hudební skladatel Antonio Salieri, který se desítky let těšil slávě a obdivu nejvyšších společenských kruhů monarchie, zůstává na sklonku svého života zapomenutý a opuštěný. Sám se svým temným tajemstvím... Příběh o střetu

Obrázek podcastu Sedmikráska

Sedmikráska

Kůže patří na buben, houslím strunky sluší, pohádka se povídá těm, kdo mají uši… Nechte na sebe promluvit podivuhodný svět starých pohádek – užijte si tucet známých i méně povědomých příběhů z různých dob a krajů Německa. Víte, že Sedmikráska je nejen kvítek, ale i krás

Obrázek podcastu Ze hry do hry

Ze hry do hry

Zvukový záznam slavnostního představení 4. 10. 2007 ke 40. výročí vzniku Divadla Járy Cimrmana! Ke 40. výročí svého vzniku uvedl soubor Divadla Járy Cimrmana "procházku" celou svou dosavadní tvorbou, tedy čtrnácti komediemi, které má stále na repertoáru. Představení by

Obrázek podcastu Saltykov-Ščedrin: Pazuchin a...

Saltykov-Ščedrin: Pazuchin a...

Komentář Borise Ščedrina k původnímu LP albu 11 0222-1 812 "Saltykov-Ščedrin Pazuchin a..." vydanému v roce 1988 v Supraphonu a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Před několika lety hostovalo pražské divadlo Na zábradlí v Moskvě. Několik herců v čele s ředitelem Vodič

Obrázek podcastu Na volné noze

Na volné noze

„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred