Na Prague Food Festivalu se představí michelinští kuchaři i školní jídelny

V Královské zahradě Pražského hradu bude dnes v poledne zahájena kulinářská přehlídka Prague Food Festival. Její osmý ročník potrvá tradičně až do neděle a všem milovníkům jídla a pití nabídne ochutnávky i soutěže.

Zájem patrný z předprodejů vstupenek je opět mimořádný. Podle mluvčí akce Dominiky Vrkotové se však sem zájemci dostanou i na poslední chvíli, tedy přímo z ulice. „Vedle michelinských kuchařů tam budou i zástupci školních kuchyní - příchozí si tak budou moci sáhnout na tu nejvyšší gastronomii a současně i na tu, kterou považujeme za hodně zanedbanou,“ řekl ČTK organizátor Pavel Maurer.

Letošní novinkou je degustace nazvaná Badoit Fine Dining, na níž se u společného dlouhého stolu bude podávat menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Vařit budou Jan Štěrba, Petr Fučík, Pavel Sapík, držitelé michelinských hvězd Oldřich Sahajdák a Roman Paulus, ale i Riccardo Lucque a Zdeněk Pohlreich, který je dle marketingových výzkumů u veřejnosti momentálně nejoblíbenější osobností v gastronomii.

Mottem letošního ročníku je „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“

Zdroj: ČTK, Praguefoodfestival.cz

Na Prague Food Festivalu se představí michelinští kuchaři i školní jídelny Foto: Shutterstock.com

reklama

Další články

Youradiotalk.cz

Web Zet.cz se mění na Youradio talk.

Postupně rozšiřujeme naše zaměření a obsah zpravodajství a přidáváme další funkce. Informace o vysílání rádia ZET najdete na www.radiozet.cz.