
Utopeni Vínem 11. díl: Slovenský Tokaj — soudky, sopečné kopce a sladké vzpomínky

Utopeni Vínem
Poslechněte si podcast
Dnes
33 min
Tentokrát jsem za mikrofonem nebyla s Joshem – přidala se ke mně Sára , protože jsme spolu vyrazily na malý vinný výlet do slovenské části Tokaje .
V epizodě se podíváme na to, čím je tahle nejmenší slovenská vinařská oblast tak výjimečná, proč se tu dělají vína s duší medu a sopečného prachu, a jaké to je spát přímo v obřím vinařském sudu .
Mrkneme i na Tokaj Macík Winery , jediné bio certifikované vinařství na slovenském Tokaji – povíme si, jak přistupují k výrobě vín, proč mají vlastní včely, med i pivo IPA , a trochu probereme i síření vín a rozdíly mezi bio, biodynamikou a Demeter přístupem.
Zkrátka: víno, včely, sudy a spousta smíchu. 🍷🐝