Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Tip na Vánoce z Pardubického kraje - medovina

Tip na Vánoce z Pardubického kraje - medovina

Obrázek epizody Tip na Vánoce z Pardubického kraje - medovina

Poslechněte si podcast

17. 12. 2019

2 min

O epizodě podcastu

Med, jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik, pomáhá ničit bakterie a řadu mikroorganismů. Jeho pravidelným užíváním lze účinně předcházet angínám, zánětům průdušek či horních cest dýchacích. Organismus dokáže čistit i od volných radikálů a brání tak vzniku některých druhů rakoviny či předchází civilizačním chorobám (upravuje vysoký krevní tlak, rozšiřuje cévy a posiluje srdce). Obsahuje vitamíny A, B, C, D, K a E a řadu minerálů – vápník, draslík, fosfor, hořčík, sodík či železo. Zárukou kvalitního domácího nefalšovaného medu je značka Regionální potravina. Najděte si producenta přímo z vašeho kraje na regionalnipotravina.cz.

Rodinná firma byla založena na podzim roku 2002 v Moravské Třebové Ivanou Bakrlíkovou na základě rodinné tradice.  O dva roky později vybudovala provozovnu na svém statku v Třebařově. Její otec a oba dva dědové včelařili, v této činnosti pokračuje dodnes také majitelka podniku s dcerou Veronikou. Otec Karel Buben začal vyrábět domácí medovinu, nyní firma vyrábí 8 základních druhů medoviny a k tomu archivní a výběrové řady z dubových sudů. Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření. V současné době podnik obhospodařuje vlastní včelstva, ve většině případů se jedná o včelu kraňskou, nedávno byl chov rozšířen o včely kmene Vigor.

Hřebečská medovina je přírodní medovina, která je vyráběná řemeslným způsobem ručně.  Je kvašena medem z vlastní produkce výrobce, který pochází z lesů Hřebečského hřbetu a okolí Moravské Třebové a Třebařova. Zpracování a míchání medu nepřesahuje teplotu 40°C. Medovina je ochucená bylinami a kořením, a tím se výrazně liší od ostatních medovin, které jsou dochucený převážně trestí. Ležení této medoviny probíhá na dubových sudech. Chcete vědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.

Popis podcastu

Nejlepší tipy pro Vás