
Tip na Vánoce z Jihočeského kraje – karamel

O epizodě podcastu
Věděli jste například, že nutriční hodnota karamelu je sice stejná jako u cukru, ale správně připravený karamel se v těle chová jinak než bílý cukr. Karamelizací se totiž stává z kyselotvorného zásaditým a je tedy lépe stravitelný a lidskému organismu neubírá minerály pro další zpracování.
Této vlastnosti karamelu využívá ve svých výrobcích i Karamel od Vaška z Českém Krumlově. Je držitelem ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje za pampeliškový karamel, ale nabízí i další příchutě jako například vánoční, kávový, slaný chilli s rozmarýnem nebo s obsahem pravých šupinek zlata. 100% ruční výroba je zde zaručena a bylinky jsou sbírány v předhůří Šumavy. Zkuste karamel jako alternativu cukru a oslaďte si s ním Vánoce. Chcete vědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.