Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #103 Je to skutečně problém jídla nebo něčeho hlubšího?

#103 Je to skutečně problém jídla nebo něčeho hlubšího?

Obrázek epizody #103 Je to skutečně problém jídla nebo něčeho hlubšího?

Poslechněte si podcast

20. 8. 2025

14 min

Možná si říkáš: „Já prostě nedokážu přestat. Vím, že bych to jíst neměla, ale nedokážu odolat.“
Ale co když ti řeknu, že to vůbec není problém s jídlem ?

V této epizodě si povíme:

• proč se přejídání často zredukuje na „nedostatek vůle“

• jaké dvě hluboké příčiny ve skutečnosti stojí za tím, že tě jídlo ovládá

• jak ti soustavné řešení jídla může zhoršovat nejen vztah k jídlu, ale i celý život – tvé vztahy, zdraví, sebevědomí, vnímání sebe sama

• a proč ti nikdy nestačí jen "začít jíst zdravěji" nebo "přidat víc bílkovin"

Sdílím s tebou i svůj osobní pohled a konkrétní momenty, kdy mi docházelo, že ten skutečný problém není na talíři – ale mnohem hlouběji .

Registruj na webinář ZDARMA Restart Stravování , kde tě provedu třemi pilíři skutečné změny:
👉 https://petravalesova.cz/stravovaci-restart-organica

Popis podcastu

Podcast o tom, jak přestat bojovat s jídlem, přejídat se a naučit se naslouchat svému tělu. Pojď se mnou znovuobjevit zdravý vztah k jídlu bez diet, přejídání a posedlostí jídlem. Vítejte v mém podcastu. Jsem Petra Valešová, certifikovaná koučka kompulzivního přejídání, lektorka intuitivního stravování a průvodkyně žen na jejich cestě za svobodou nejen v jídle, ale i v celém jejich životě. Těšit se můžete na epizody nejrůznějších témat, protože problémy s jídlem nejsou nikdy jen o jídle. Sledovat mě můžete na Instagramu @svobodnavjidle a více informací také najdete na www.petravalesova.cz