
Podcast Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
984 epizod
102 odběratelů

Palírník Ondřej Kopička o ginu odrážejícím sezonu, cirkulární ekonomice a znovuobjevení hořké chuti
15. 6. 2020
20 min

Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské
29. 6. 2020
13 min

Výroba pralinek je alchymie – každá desetinka teplotního stupně hraje roli, říká čokolatiérka Kristýna Bednářová
28. 8. 2020
19 min

Chyběl nám kontakt s lidmi, říkají blogeři Ogurčákovi, kteří si otevřeli vlastní bistro
6. 10. 2020
19 min

Rozmarýn: Umí hotové zázraky
2. 11. 2020
3 min

Tuňák: Jak si připravit toho čerstvého
3. 11. 2020
2 min

Vzor Romana Pauluse: Jaromír Trejbal
5. 11. 2020
4 min

Šípek: Uvaříte z něj skvělý čaj
10. 11. 2020
4 min

Škvarky: K čemu jsou skvělé
12. 11. 2020
3 min

Praha je jedlé město – zkuste doplnit vitaminy kdoulovcem, říká nadšená sběračka divokých plodů
20. 11. 2020
20 min

Smoothies: Jaké druhy ovoce a zeleniny se k sobě hodí?
23. 11. 2020
3 min

Řízek Pavlišov: Nepodává se s brambory, ale s knedlíky
24. 11. 2020
3 min

Tatarská omáčka: Domácí je nejlepší. Jak na to?
1. 12. 2020
4 min

Zajíc na černo: Jak se připravuje?
2. 12. 2020
3 min

Perníčky: Recept na těsto, které nemusíte mít přes noc v lednici
9. 12. 2020
4 min

Svařené víno: Domácí příprava není vůbec složitá
10. 12. 2020
4 min

Na vidličce Romana Pauluse: Vánoční cukroví: Rady na jeho správné skladování
14. 12. 2020
3 min

Na vidličce Romana Pauluse: Chlebíček: Je to česká klasika
17. 12. 2020
4 min

Ve vlastní šťávě: „S čistě žitným chlebem v Anglii neuspějete,“ říká Ladislav Adámek, majitel řemeslné pekárny v Portsmouthu
18. 12. 2020
14 min

Na vidličce Romana Pauluse: Čočka na Nový rok, peníze v kapse po celý rok!
30. 12. 2020
4 min

Na vidličce Romana Pauluse: Tatarák: Jaké maso se nejlíp hodí?
31. 12. 2020
4 min

Ve vlastní šťávě: Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová
1. 1. 2021
18 min

Na vidličce Romana Pauluse: Kapustičky: K čemu se hodí jako příloha?
4. 1. 2021
3 min

Na vidličce Romana Pauluse: Kambala: Jak ji v obchodě poznat a jak správně servírovat
21. 1. 2021
3 min

Ve vlastní šťávě: Jídlo musí být delikátní. Člověk se pak vyhne tomu, aby i při šetrném vaření lidi šidil, říká šéfkuchařka Lucie Rýzlerová
22. 1. 2021
19 min