![Obrázek podcastu Český rozhlas - Jídlo a gastronomie](https://i.actve.net/youradio_news/shows/1/8/18792c4e9ae6e2452ea523469554e80e66b9a143.png)
Podcast Český rozhlas - Jídlo a gastronomie
657 epizod
97 odběratelů
Recepty a nápady, jak si jídlem zlepšit den.
Řadit dle:
![Obrázek epizody Palírník Ondřej Kopička o ginu odrážejícím sezonu, cirkulární ekonomice a znovuobjevení hořké chuti](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/9/59ff81ba3ff6d98f9e6adbfb8a12c11b617d768e.png)
Palírník Ondřej Kopička o ginu odrážejícím sezonu, cirkulární ekonomice a znovuobjevení hořké chuti
15. 6. 2020
20 min
![Obrázek epizody Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/d/fde839805952a7662bd8cceae9807a07b873bdae.png)
Proč se pěstuje na Táborsku chmel? Rodinný pivovar Obora ukazuje, že i pivo může být farmářské
29. 6. 2020
13 min
![Obrázek epizody Výroba pralinek je alchymie – každá desetinka teplotního stupně hraje roli, říká čokolatiérka Kristýna Bednářová](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/a/4/a49cc5f79f15c7a733aa965f3274076059dce4a7.png)
Výroba pralinek je alchymie – každá desetinka teplotního stupně hraje roli, říká čokolatiérka Kristýna Bednářová
28. 8. 2020
19 min
![Obrázek epizody Chyběl nám kontakt s lidmi, říkají blogeři Ogurčákovi, kteří si otevřeli vlastní bistro](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/6/4/640766e395a7bfadf9cdcef6ff5be2d5f3c6e856.png)
Chyběl nám kontakt s lidmi, říkají blogeři Ogurčákovi, kteří si otevřeli vlastní bistro
6. 10. 2020
19 min
![Obrázek epizody Rozmarýn: Umí hotové zázraky](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/c/ccdf234bfa5f41694daac64cf103abd9a9c76594.png)
Rozmarýn: Umí hotové zázraky
2. 11. 2020
3 min
![Obrázek epizody Tuňák: Jak si připravit toho čerstvého](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/2/4/24a013a19d990c2b29128c98e76189339f91a580.png)
Tuňák: Jak si připravit toho čerstvého
3. 11. 2020
2 min
![Obrázek epizody Vzor Romana Pauluse: Jaromír Trejbal](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/2/2/221c14474fca6e84e6ce58d9c5baf8504a901137.png)
Vzor Romana Pauluse: Jaromír Trejbal
5. 11. 2020
4 min
![Obrázek epizody Šípek: Uvaříte z něj skvělý čaj](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/a/cacd1ea4fad551f06c0e2bc5927402edfcd14c2c.png)
Šípek: Uvaříte z něj skvělý čaj
10. 11. 2020
4 min
![Obrázek epizody Škvarky: K čemu jsou skvělé](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/c/5cb5233f0a1b2628a8f214bc7ed1d98901be753d.png)
Škvarky: K čemu jsou skvělé
12. 11. 2020
3 min
![Obrázek epizody Praha je jedlé město – zkuste doplnit vitaminy kdoulovcem, říká nadšená sběračka divokých plodů](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/1/3/133ba1ed40efa77bd05339497c4b26249055d7cd.png)
Praha je jedlé město – zkuste doplnit vitaminy kdoulovcem, říká nadšená sběračka divokých plodů
20. 11. 2020
20 min
![Obrázek epizody Smoothies: Jaké druhy ovoce a zeleniny se k sobě hodí?](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/7/9/7980d7786e86a2ea9e43a2737212cd8e40dfeb7d.png)
Smoothies: Jaké druhy ovoce a zeleniny se k sobě hodí?
23. 11. 2020
3 min
![Obrázek epizody Řízek Pavlišov: Nepodává se s brambory, ale s knedlíky](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/e/b/eb4b36cd3309e21ab15c9cacd3203acf89f0a872.png)
Řízek Pavlišov: Nepodává se s brambory, ale s knedlíky
24. 11. 2020
3 min
![Obrázek epizody Tatarská omáčka: Domácí je nejlepší. Jak na to?](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/7/b/7b10204ae2622e1d928234d54f220cb8dd29f579.png)
Tatarská omáčka: Domácí je nejlepší. Jak na to?
1. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Zajíc na černo: Jak se připravuje?](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/2/f2655d9c005062bb135b58458ad3f314646382ba.png)
Zajíc na černo: Jak se připravuje?
2. 12. 2020
3 min
![Obrázek epizody Perníčky: Recept na těsto, které nemusíte mít přes noc v lednici](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/2/3/23b3a38df6766b0ff11f19be04e2a5971a326cbb.png)
Perníčky: Recept na těsto, které nemusíte mít přes noc v lednici
9. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Svařené víno: Domácí příprava není vůbec složitá](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/7/574c1602e732b71b3bb25baae02f16aa60a43459.png)
Svařené víno: Domácí příprava není vůbec složitá
10. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Vánoční cukroví: Rady na jeho správné skladování](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/3/0/30cabc3fa596fca55b218ee71a1acd41a7b8b4d5.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Vánoční cukroví: Rady na jeho správné skladování
14. 12. 2020
3 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Chlebíček: Je to česká klasika](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/0/c081911febc21cde9f2698c0b3947dbbf43967af.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Chlebíček: Je to česká klasika
17. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Ve vlastní šťávě: „S čistě žitným chlebem v Anglii neuspějete,“ říká Ladislav Adámek, majitel řemeslné pekárny v Portsmouthu](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/1/4/14cab5c751c2d58b2a292cfed9d2e7cd85654efb.png)
Ve vlastní šťávě: „S čistě žitným chlebem v Anglii neuspějete,“ říká Ladislav Adámek, majitel řemeslné pekárny v Portsmouthu
18. 12. 2020
14 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Čočka na Nový rok, peníze v kapse po celý rok!](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/3/d/3d952a2ecd5be71014c030e7295466d5098d5afe.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Čočka na Nový rok, peníze v kapse po celý rok!
30. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Tatarák: Jaké maso se nejlíp hodí?](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/c/ccb79559fae64a17c65b02138f32fb46e787553e.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Tatarák: Jaké maso se nejlíp hodí?
31. 12. 2020
4 min
![Obrázek epizody Ve vlastní šťávě: Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/8/f/8fde2c271b7ea241dabdba3ae42f4dff1add3ac5.png)
Ve vlastní šťávě: Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová
1. 1. 2021
18 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Kapustičky: K čemu se hodí jako příloha?](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/e/8/e873a6eb69679e9f1f402f3c66f2c0893fa74cec.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Kapustičky: K čemu se hodí jako příloha?
4. 1. 2021
3 min
![Obrázek epizody Na vidličce Romana Pauluse: Kambala: Jak ji v obchodě poznat a jak správně servírovat](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/b/9/b98f6755db337bea5d98637095e9fe2cf9b8cf5f.png)
Na vidličce Romana Pauluse: Kambala: Jak ji v obchodě poznat a jak správně servírovat
21. 1. 2021
3 min
![Obrázek epizody Ve vlastní šťávě: Jídlo musí být delikátní. Člověk se pak vyhne tomu, aby i při šetrném vaření lidi šidil, říká šéfkuchařka Lucie Rýzlerová](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/7/4/7473b5e0bcc4369c111e3875f74b747d873cec4f.png)
Ve vlastní šťávě: Jídlo musí být delikátní. Člověk se pak vyhne tomu, aby i při šetrném vaření lidi šidil, říká šéfkuchařka Lucie Rýzlerová
22. 1. 2021
19 min