
Proteiny. Jak se vyrábí? Metody filtrace CFM. Aditiva. Legislativa. Grass fed a bio.

Pozvali jsme Pavla Samka, aby nám objasnil, jak vzniká syrovátka a jak se vyrábí proteiny. Tomáš se zeptá na všechny otázky, které s tímto tématem vyplývají na povrch.
0:00 Úvod.
3:30 Co je syrovátka a kde se vezme?
4:40 Syrovátka a pozitivní vliv na zdraví.
6:50 Proteiny v těhotenství a při kojení. Legislativa.
7:45 Protein není vysoce zpracovaná potravina.
9:00 Aditiva v proteinech vs. v potravinách. Sladidla, barviva, plnidla.
14:00 Jaké jsou metody zpracování syrovátky?
16:45 Jak funguje CFM? Filtrace za studena?
23:30 Hodnocení proteinů - různé značky.
35:00 Grass-fed. Syrovátka z mléka od krav pasoucích se na pastvinách.
41:00 Dělit věci na přírodní a chemický je často hloupost.
47:00 Jak probíhá filtrace u syrovátkového koncetrátu.
47:50 Filtracemi vyfiltrujeme prospěšné složky?
52:00 Hydrolyzáty nejsou úplná výhra?
1:01:00 Micelární kasein vs. kaseinát vápenatý.
1:05:00 Jak si připravit kasein, aby byl měl lepší strukturu?
1:06:30 Kasein = noční protein?
1:10:03 A zase ten lepek a pečivo.
1:15:30 Nadýmání s nadmírou bílkovin?