
Petr Kunc, Salabka – Návrat ze zahraničí byl velký náraz do zdi

Poslechněte si podcast
9. 5. 2023
47 min
O epizodě podcastu
Ambiciózní šéfkuchař, kterého znáte z Pohlreichova souboje restaurací, si prošel několika renomovanými restauracemi, aby nasbíral cenné zkušenosti. Teď se o ně podělí i s vámi.
Partnerem epizody je Dotykačka – Spolehlivý pokladní systém s platebními službami.
Ambiciózní šéfkuchař, kterého znáte z Pohlreichova souboje restaurací, si prošel několika renomovanými restauracemi, aby nasbíral cenné zkušenosti. Teď se o ně podělí i s vámi. Poslouchejte nejnovější díl Českého gastronomického podcastu!
Petr má energie na rozdávání a jde to vidět i na jeho výsledcích. Osm let strávil v Anglii, zejména v restauracích s Michelinskými hvězdami. Tam se sformoval a našel cestu k profesionálnímu přístupu v gastronomii.
„I když půjdeš mýt nádobí nebo loupat brambory, cibuli, tak budeš tam a pomalu začneš. Ale už jsi v tom prostředí. Pak je těžké, když 2 – 3 roky děláš v nějaké průměrné restauraci a chceš být tady, je to pro tebe velký skok a nemusíš to zvládnout.“
Petr Kunc stojí za kvalitně provedenou prací ve fine diningové restauraci Salabka. Svou kvalitou oslovila i nejpovolanější odborníky a je zařazena do průvodce Michelin.
Na co dalšího se můžete těšit?
Povídání o začátcích v michelinských restauracích
V čem se liší pohled západní Evropy na gastronomii
Proč se mu osvědčila filosofie “z nuly na sto”
Kde pramení jeho ambicióznost
Proč mu food kritici říkali, že je blázen
Jak může úspěch v gastro segmentu nastartovat ekonomiku pro celou republiku
Partnerem podcastu je Dotykačka – spolehlivý pokladní systém s platebními službami.
Popis podcastu
Moderovaný byznysový pořad o ekonomických potřebách, vhledech, nápadech a zkušenostech z České gastronomie s respektovanými odborníky v České gastronomii.
https://linktr.ee/ceskygastronomickypodcast