
Michal Voldřich, Českomoravský svaz pivovarů – Minipivovary na vzestupu

Poslechněte si podcast
23. 10. 2024
1 hod 5 min
O epizodě podcastu
V tomto díle jsme si povídali s Michalem Voldřichem, průkopníkem českého minipivovarnictví a prezidentem Českomoravského svazu minipivovarů. Michal s námi sdílel své zkušenosti z více než 30 let v oboru, přiblížil rozvoj minipivovarů od 90. let a diskutoval výzvy, kterým pivovary čelí, včetně pandemie. Dozvíte se také, jak důležitá je spolupráce mezi malými a velkými pivovary a jaké trendy dnes formují pivovarnický trh.
Když jsme začínali, lidé na kvasnicové pivo koukali jako na zkažené. Dnes už je to naopak – čím kalnější, tím lepší.
Na co dalšího se můžete v dílu těšit:
Jak se české minipivovary vyrovnaly s nároky na kvalitu a inovace v pivovarnictví.
Jaké byly hlavní důvody rozmachu minipivovarů v posledních desetiletích.
Jaké výzvy čekají pivovarníky v oblasti surovin a provozních nákladů.
Jak spolupráce mezi malými a velkými pivovary pomáhá rozvíjet český pivovarnický trh.
Praktické rady pro pivovarníky, jak obstát v konkurenčním prostředí.
Partnerem podcastu je spolehlivý pokladní systém s platebními službami Dotykačka.
V tomto díle jsme si povídali s Michalem Voldřichem, průkopníkem českého minipivovarnictví a prezidentem Českomoravského svazu minipivovarů. Michal s námi sdílel své zkušenosti z více než 30 let v oboru, přiblížil rozvoj minipivovarů od 90. let a diskutoval výzvy, kterým pivovary čelí, včetně pandemie. Dozvíte se také, jak důležitá je spolupráce mezi malými a velkými pivovary a jaké trendy dnes formují pivovarnický trh.
„Když jsme začínali, lidé na kvasnicové pivo koukali jako na zkažené. Dnes už je to naopak – čím kalnější, tím lepší.“
Na co dalšího se můžete v dílu těšit:
Jak se české minipivovary vyrovnaly s nároky na kvalitu a inovace v pivovarnictví.
Jaké byly hlavní důvody rozmachu minipivovarů v posledních desetiletích.
Jaké výzvy čekají pivovarníky v oblasti surovin a provozních nákladů.
Jak spolupráce mezi malými a velkými pivovary pomáhá rozvíjet český pivovarnický trh.
Praktické rady pro pivovarníky, jak obstát v konkurenčním prostředí.
Partnerem podcastu je Dotykačka – spolehlivý pokladní systém s platebními službami.
Popis podcastu
Moderovaný byznysový pořad o ekonomických potřebách, vhledech, nápadech a zkušenostech z České gastronomie s respektovanými odborníky v České gastronomii.
https://linktr.ee/ceskygastronomickypodcast