Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #29 BYZNYS... "Jak se stane restaurace vyhlášenou? Svou obsluhou. Číšníky. Ne kuchyní. Ta má být samozřejmostí a je v druhém plánu," říká Vladimír Tůma, kuchař, gastroprofesionál a ředitel Gastrofestu. (moderuje Jan Cempírek)

#29 BYZNYS... "Jak se stane restaurace vyhlášenou? Svou obsluhou. Číšníky. Ne kuchyní. Ta má být samozřejmostí a je v druhém plánu," říká Vladimír Tůma, kuchař, gastroprofesionál a ředitel Gastrofestu. (moderuje Jan Cempírek)

Obrázek epizody #29 BYZNYS... "Jak se stane restaurace vyhlášenou? Svou obsluhou. Číšníky. Ne kuchyní. Ta má být samozřejmostí a je v druhém plánu," říká Vladimír Tůma, kuchař, gastroprofesionál a ředitel Gastrofestu. (moderuje Jan Cempírek)

Poslechněte si podcast

10. 8. 2022

39 min

O epizodě podcastu

Kuchař Vladimír Tůma kraluje nejen v kuchyni, je ale rovněž duchovním otcem festivalu Gastrofest, majitelem cateringové agentury a neúnavným bojovníkem za profesionalizaci číšnické profese. V podcastu BUDlive říká, že v dětství chtěl být malířem – krajinářem. „Ale rodiče mě dali na hotelovku, kam jsem nechtěl. Vůbec! Jenže první hodinu na hotelovce k nám promluvil starý mistr Bártra. A ten mě pro gastronomii nadchnul.“
Proč vzpomíná jako na zásadní moment své kariéry práci v Berlíně?
Proč je háklivý na termín „moderní gastronomie“?
Co znamená výukový program „Jak se dělá gastronomie“?
Točí se pivo nebo čepuje?
Jak se vygumoval rozdíl mezi lahvovým a točeným pivem?
Zaplatil by se v dnešní době majitelům restaurace vrchní číšník?
Jaké budějovické restaurace by doporučil k návštěvě?
To a mnoho dalšího si poslechnete v podcastu o gastronomii s Vladimírem Tůmou.

Kuchař Vladimír Tůma kraluje nejen v kuchyni, je ale rovněž duchovním otcem festivalu Gastrofest, majitelem cateringové agentury a neúnavným bojovníkem za profesionalizaci číšnické profese. V podcastu BUDlive říká, že v dětství chtěl být malířem – krajinářem. „Ale rodiče mě dali na hotelovku, kam jsem nechtěl. Vůbec! Jenže první hodinu na hotelovce k nám promluvil starý mistr Bártra. A ten mě pro gastronomii nadchnul.“ Proč vzpomíná jako na zásadní moment své kariéry práci v Berlíně? Proč je háklivý na termín „moderní gastronomie“? Co znamená výukový program „Jak se dělá gastronomie“? Točí se pivo nebo čepuje? Jak se vygumoval rozdíl mezi lahvovým a točeným pivem? Zaplatil by se v dnešní době majitelům restaurace vrchní číšník? Jaké budějovické restaurace by doporučil k návštěvě?To a mnoho dalšího si poslechnete v podcastu o gastronomii s Vladimírem Tůmou.

Popis podcastu

1.budějovický podcast připravovaný redakcí čtvrtletního magazínu BUDLive. Zajímavosti, události, historie, nadčasové rozhovory. A v hlavní roli vždy Budějce! Co epizoda, to originální a zajímavé téma. Některé epizody najdete i v tištěném čtvrtletním magazínu BUDLive, další však pouze zde. Poslouchejte!!! Odebírejte!!! Sdílejte!!!