![Obrázek podcastu Bon appetit](https://i.actve.net/youradio_news/shows/3/a/3ae35c3e6b8f52789abdc0e99649c9a343bc4afd.png)
Podcast Bon appetit
44 epizod
35 odběratelů
iRadio
Řadit dle:
![Obrázek epizody Během uplynulého roku jsme se seznamovali s francouzskou gastronomií a zavítali při tom do řady regionů země galského kohouta. Jan Šmíd v posledním vydání svého pořadu zjišťoval, jaký pohled mají Francouzi na českou kuchyni.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/2/0/20be61715e372106acc60d43ded1d8cb56887314.png)
Během uplynulého roku jsme se seznamovali s francouzskou gastronomií a zavítali při tom do řady regionů země galského kohouta. Jan Šmíd v posledním vydání svého pořadu zjišťoval, jaký pohled mají Francouzi na českou kuchyni.
27. 12. 2011
4 min
![Obrázek epizody Navštívili jsme předvánoční trhy ve Štrasburku. Jsou sice nejznámějšími adventními trhy ve Francii, jak ale tvrdí Jan Šmíd, nejsou pro tuto zemi gastronomie úplně typické.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/6/563d3149277f865ade9026fc5dd882be51b42ad0.png)
Navštívili jsme předvánoční trhy ve Štrasburku. Jsou sice nejznámějšími adventními trhy ve Francii, jak ale tvrdí Jan Šmíd, nejsou pro tuto zemi gastronomie úplně typické.
22. 12. 2011
3 min
![Obrázek epizody Lanýže nemůžeme koupit levně, je to drahá záležitost. Často se jim přezdívá černé diamanty, a to díky jejich vzácnému výskytu a především ceně.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/d/fd4be062a1f1e373c18bb9a7f08ac36d5a7a3dbf.png)
Lanýže nemůžeme koupit levně, je to drahá záležitost. Často se jim přezdívá černé diamanty, a to díky jejich vzácnému výskytu a především ceně.
20. 12. 2011
4 min
![Obrázek epizody Představili jsme naprosto unikátní restauraci, která patří vůbec k tomu nejlepšímu v Paříži. Mezi hosty se zařadil např. americký prezident John Fitzgerald Kennedy nebo jeden z nejbohatších mužů světa Bill Gates.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/4/a/4ab993e8a28c16f39398fcbce214ff1d7c696ed0.png)
Představili jsme naprosto unikátní restauraci, která patří vůbec k tomu nejlepšímu v Paříži. Mezi hosty se zařadil např. americký prezident John Fitzgerald Kennedy nebo jeden z nejbohatších mužů světa Bill Gates.
13. 12. 2011
5 min
![Obrázek epizody Jan Šmíd nás pozval na skutečný gastronomický koncert. Kam? Do francouzského Lyonu, kde můžeme narazit na nejrůznější lahůdky, jaké si umíme představit.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/3/4/346fcfa4cd538a3e1610a619d9432a118f47c0ba.png)
Jan Šmíd nás pozval na skutečný gastronomický koncert. Kam? Do francouzského Lyonu, kde můžeme narazit na nejrůznější lahůdky, jaké si umíme představit.
8. 12. 2011
4 min
![Obrázek epizody Dnes jsme zamířili do Lyonu, který lze považovat za gastronomické centrum Francie. Více o tamních pochoutkách prozradil reportér Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/3/1/31bdb75fca461922060c810f11318d6adef5240d.png)
Dnes jsme zamířili do Lyonu, který lze považovat za gastronomické centrum Francie. Více o tamních pochoutkách prozradil reportér Jan Šmíd.
6. 12. 2011
4 min
![Obrázek epizody V reportáži Jana Šmída jsme se seznámili se zajímavou postavou francouzské gastronomie. Vede jednu z nejautentičtějších restaurací v Paříži a my vyrazili na malou ochutnávku.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/8/6/86164ef95460c472928c872df57d3daecdfde346.png)
V reportáži Jana Šmída jsme se seznámili se zajímavou postavou francouzské gastronomie. Vede jednu z nejautentičtějších restaurací v Paříži a my vyrazili na malou ochutnávku.
1. 12. 2011
3 min
![Obrázek epizody Za měsíc oslavíme příchod nového ruku a k tomu se hodí pochopitelně šampaňské. A k šampaňskému se hodí? Např. růžové sušenky Fossier, které patří ke gastronomickým pokladům Francie.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/6/2/6220ba86b2d1ffb313e0a5f6d9a8f3da8c840707.png)
Za měsíc oslavíme příchod nového ruku a k tomu se hodí pochopitelně šampaňské. A k šampaňskému se hodí? Např. růžové sušenky Fossier, které patří ke gastronomickým pokladům Francie.
29. 11. 2011
4 min
![Obrázek epizody Zamířili jsme do francouzského regionu Champagne, kde v nejznámější místní restauraci stáli před složitým úkolem. Jakým? Dozvěděli jsme se z reportáže kolegy Jana Šmída.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/0/4/04fbccea8b1f0560cc52d0782094ce34612306df.png)
Zamířili jsme do francouzského regionu Champagne, kde v nejznámější místní restauraci stáli před složitým úkolem. Jakým? Dozvěděli jsme se z reportáže kolegy Jana Šmída.
24. 11. 2011
4 min
![Obrázek epizody Ty nejlepší citrony najdeme v půvabném francouzském městečku Menton v blízkosti italských hranic. S Janem Šmídem jsme zamířili za mužem, kterého v jeho obci všichni přezdívají „král citronů“.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/1/f1db5606f70daea28a098ba77495e52b005238d1.png)
Ty nejlepší citrony najdeme v půvabném francouzském městečku Menton v blízkosti italských hranic. S Janem Šmídem jsme zamířili za mužem, kterého v jeho obci všichni přezdívají „král citronů“.
22. 11. 2011
3 min
![Obrázek epizody V dalším díle jsme s Janem Šmídem vyrazili za beaujolais, tedy za mladým, svěžím, francouzským vínem nafialovělé barvy.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/f/cf47d9956100a012afcd6e0982cf0ca8d0d321ec.png)
V dalším díle jsme s Janem Šmídem vyrazili za beaujolais, tedy za mladým, svěžím, francouzským vínem nafialovělé barvy.
17. 11. 2011
4 min
![Obrázek epizody S naším kulinářským pořadem jsme zamířili do Bretaně do jedné vyhlášené creperie. Připravují zde vyhlášené palačinky, i když název není úplně přesný. Více nám ve své reportáži prozradil Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/e/4/e45e7275846926bd864cbe5fcffc0a200605783e.png)
S naším kulinářským pořadem jsme zamířili do Bretaně do jedné vyhlášené creperie. Připravují zde vyhlášené palačinky, i když název není úplně přesný. Více nám ve své reportáži prozradil Jan Šmíd.
15. 11. 2011
3 min
![Obrázek epizody Víno je ve Francii nezbytnou součástí každé tabule. Je ceněným nápojem a bývá i součásti dražeb. Na jednu takovou nás pozval kolega Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/b/fb15ee2681319269c51cec519b6feacf28eaac48.png)
Víno je ve Francii nezbytnou součástí každé tabule. Je ceněným nápojem a bývá i součásti dražeb. Na jednu takovou nás pozval kolega Jan Šmíd.
10. 11. 2011
4 min
![Obrázek epizody Nahlédli jsme do tajů francouzské kuchyně, kterou si nikdo nedovede představit bez dobře vypečených baget. S Janem Šmídem jsme se za nimi vypravili do jedné vyhlášené pekárny v Paříži.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/8/580994c137b6254010c06fd63c8228c59bcec93b.png)
Nahlédli jsme do tajů francouzské kuchyně, kterou si nikdo nedovede představit bez dobře vypečených baget. S Janem Šmídem jsme se za nimi vypravili do jedné vyhlášené pekárny v Paříži.
8. 11. 2011
4 min
![Obrázek epizody O své rybí vášni nám vyprávěl šéfkuchař Georges Belondrade. Jeho restaurace Bofinger leží na Bastile a je zajímavá i tím, že se sem chodí hlavně na mořské plody. Zařízení navštívil Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/c/3/c365bcb1fca45e9252c1a8dc66723fe0ac3a05fe.png)
O své rybí vášni nám vyprávěl šéfkuchař Georges Belondrade. Jeho restaurace Bofinger leží na Bastile a je zajímavá i tím, že se sem chodí hlavně na mořské plody. Zařízení navštívil Jan Šmíd.
3. 11. 2011
3 min
![Obrázek epizody Jan Šmíd nás vzal na další procházku po romantických zákoutích francouzského pobřeží. Ochutnali jsme také místní gastronomické laskominy.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/e/4/e43dd00a2b0179b75405dbe08e8e4934585042f4.png)
Jan Šmíd nás vzal na další procházku po romantických zákoutích francouzského pobřeží. Ochutnali jsme také místní gastronomické laskominy.
1. 11. 2011
3 min
![Obrázek epizody Jan Šmíd nás pozval do romantických zákoutí Francie. Ochutnali jsme místní kulinářské speciality a prošli se na rozkvetlé louce.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/4/7/470f69bdcc983682ae580596ce2d9c2f0e57e495.png)
Jan Šmíd nás pozval do romantických zákoutí Francie. Ochutnali jsme místní kulinářské speciality a prošli se na rozkvetlé louce.
27. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody V Paříži skončil v neděli Salón čokolády, kterého se účastní nejlepší výrobci čokolády z celé Francie. Událost je především sladká show věnovaná právě čokoládě. Více podrobností přímo z místa události zprostředkoval reportér Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/f/3/f3350ff373d51ff4abd2e7b5df73264a726aeeee.png)
V Paříži skončil v neděli Salón čokolády, kterého se účastní nejlepší výrobci čokolády z celé Francie. Událost je především sladká show věnovaná právě čokoládě. Více podrobností přímo z místa události zprostředkoval reportér Jan Šmíd.
25. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody Pokračovali jsme v našem seriálu o kouzlu a tajích francouzské kuchyně. Zavítali jsme do restaurace, ve které se nechali inspirovat filmaři k natočení půvabného kresleného filmu „Ratatuille“.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/5/6/56f9ae7183176835fc819198025d152dc96df405.png)
Pokračovali jsme v našem seriálu o kouzlu a tajích francouzské kuchyně. Zavítali jsme do restaurace, ve které se nechali inspirovat filmaři k natočení půvabného kresleného filmu „Ratatuille“.
20. 10. 2011
5 min
![Obrázek epizody Vydali jsme se po trase milovníka francouzské gastronomie, novináře Jiřího Slavíčka. Kolega Jan Šmíd nám představil dvě restaurace, které objevil.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/4/1/41e8f5d3a87c663e85cb992fa0cccddbce285739.png)
Vydali jsme se po trase milovníka francouzské gastronomie, novináře Jiřího Slavíčka. Kolega Jan Šmíd nám představil dvě restaurace, které objevil.
18. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody Jan Šmíd nás zavedl do hotelu, který byl vytvořen k tomu, aby poskytoval dokonalé pohodlí milovníkům dobrého jídla. Najdeme ho na jihu Francie, nedaleko města Avignon.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/1/5/1519267f884bcc65d12213f77503be059464f0d0.png)
Jan Šmíd nás zavedl do hotelu, který byl vytvořen k tomu, aby poskytoval dokonalé pohodlí milovníkům dobrého jídla. Najdeme ho na jihu Francie, nedaleko města Avignon.
13. 10. 2011
3 min
![Obrázek epizody Vypravili jsme se do vůbec nejstarší restaurace v Paříži a možná i na celém světě. Jmenuje se Procope a najdeme ji v samém srdci metropole. Jak tvrdí Jan Šmíd, je to svým způsobem i muzeum, které přesahuje charakter běžné restaurace.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/b/9/b9e46d63e2bcf8842b38168c8aed0d5a4c884060.png)
Vypravili jsme se do vůbec nejstarší restaurace v Paříži a možná i na celém světě. Jmenuje se Procope a najdeme ji v samém srdci metropole. Jak tvrdí Jan Šmíd, je to svým způsobem i muzeum, které přesahuje charakter běžné restaurace.
11. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody Kam nás zavedl Jan Šmíd tentokrát? Ochutnali jsme kulinářské speciality, které jsou k dostání v centru Paříže.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/3/a/3aa9b17f6f289026105798cffd380ff8f26cf75e.png)
Kam nás zavedl Jan Šmíd tentokrát? Ochutnali jsme kulinářské speciality, které jsou k dostání v centru Paříže.
6. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody Mezi nejznámější francouzská jídla patří hovězí po Burgundsku. My jsme se vydali do francouzského Dijonu, kde jsme si na této specialitě pochutnali.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/b/4/b4896a9097fdeb38e6ea3dfd852d07d780dd88e9.png)
Mezi nejznámější francouzská jídla patří hovězí po Burgundsku. My jsme se vydali do francouzského Dijonu, kde jsme si na této specialitě pochutnali.
4. 10. 2011
4 min
![Obrázek epizody K posezení u vína se skvěle hodí provensálská tapenáda. Je prý za několik minut hotová. Za receptem se vydal náš spolupracovník ve Francii Jan Šmíd.](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/0/9/09a043fb350bf86a0652f2b738834c7b23eee426.png)
K posezení u vína se skvěle hodí provensálská tapenáda. Je prý za několik minut hotová. Za receptem se vydal náš spolupracovník ve Francii Jan Šmíd.
29. 9. 2011
4 min