Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Bon appetit

Podcast Bon appetit

44 epizod

34 odběratelů

iRadio
Obrázek epizody Během uplynulého roku jsme se seznamovali s francouzskou gastronomií a zavítali při tom do řady regionů země galského kohouta. Jan Šmíd v posledním vydání svého pořadu zjišťoval, jaký pohled mají Francouzi na českou kuchyni.

Během uplynulého roku jsme se seznamovali s francouzskou gastronomií a zavítali při tom do řady regionů země galského kohouta. Jan Šmíd v posledním vydání svého pořadu zjišťoval, jaký pohled mají Francouzi na českou kuchyni.

27. 12. 2011

4 min

Obrázek epizody Navštívili jsme předvánoční trhy ve Štrasburku. Jsou sice nejznámějšími adventními trhy ve Francii, jak ale tvrdí Jan Šmíd, nejsou pro tuto zemi gastronomie úplně typické.

Navštívili jsme předvánoční trhy ve Štrasburku. Jsou sice nejznámějšími adventními trhy ve Francii, jak ale tvrdí Jan Šmíd, nejsou pro tuto zemi gastronomie úplně typické.

22. 12. 2011

3 min

Obrázek epizody Lanýže nemůžeme koupit levně, je to drahá záležitost. Často se jim přezdívá černé diamanty, a to díky jejich vzácnému výskytu a především ceně.

Lanýže nemůžeme koupit levně, je to drahá záležitost. Často se jim přezdívá černé diamanty, a to díky jejich vzácnému výskytu a především ceně.

20. 12. 2011

4 min

Obrázek epizody Představili jsme naprosto unikátní restauraci, která patří vůbec k tomu nejlepšímu v Paříži. Mezi hosty se zařadil např. americký prezident John Fitzgerald Kennedy nebo jeden z nejbohatších mužů světa Bill Gates.

Představili jsme naprosto unikátní restauraci, která patří vůbec k tomu nejlepšímu v Paříži. Mezi hosty se zařadil např. americký prezident John Fitzgerald Kennedy nebo jeden z nejbohatších mužů světa Bill Gates.

13. 12. 2011

5 min

Obrázek epizody Jan Šmíd nás pozval na skutečný gastronomický koncert. Kam? Do francouzského Lyonu, kde můžeme narazit na nejrůznější lahůdky, jaké si umíme představit.

Jan Šmíd nás pozval na skutečný gastronomický koncert. Kam? Do francouzského Lyonu, kde můžeme narazit na nejrůznější lahůdky, jaké si umíme představit.

8. 12. 2011

4 min

Obrázek epizody Dnes jsme zamířili do Lyonu, který lze považovat za gastronomické centrum Francie. Více o tamních pochoutkách prozradil reportér Jan Šmíd.

Dnes jsme zamířili do Lyonu, který lze považovat za gastronomické centrum Francie. Více o tamních pochoutkách prozradil reportér Jan Šmíd.

6. 12. 2011

4 min

Obrázek epizody V reportáži Jana Šmída jsme se seznámili se zajímavou postavou francouzské gastronomie. Vede jednu z nejautentičtějších restaurací v Paříži a my vyrazili na malou ochutnávku.

V reportáži Jana Šmída jsme se seznámili se zajímavou postavou francouzské gastronomie. Vede jednu z nejautentičtějších restaurací v Paříži a my vyrazili na malou ochutnávku.

1. 12. 2011

3 min

Obrázek epizody Za měsíc oslavíme příchod nového ruku a k tomu se hodí pochopitelně šampaňské. A k šampaňskému se hodí? Např. růžové sušenky Fossier, které patří ke gastronomickým pokladům Francie.

Za měsíc oslavíme příchod nového ruku a k tomu se hodí pochopitelně šampaňské. A k šampaňskému se hodí? Např. růžové sušenky Fossier, které patří ke gastronomickým pokladům Francie.

29. 11. 2011

4 min

Obrázek epizody Zamířili jsme do francouzského regionu Champagne, kde v nejznámější místní restauraci stáli před složitým úkolem. Jakým? Dozvěděli jsme se z reportáže kolegy Jana Šmída.

Zamířili jsme do francouzského regionu Champagne, kde v nejznámější místní restauraci stáli před složitým úkolem. Jakým? Dozvěděli jsme se z reportáže kolegy Jana Šmída.

24. 11. 2011

4 min

Obrázek epizody Ty nejlepší citrony najdeme v půvabném francouzském městečku Menton v blízkosti italských hranic. S Janem Šmídem jsme zamířili za mužem, kterého v jeho obci všichni přezdívají „král citronů“.

Ty nejlepší citrony najdeme v půvabném francouzském městečku Menton v blízkosti italských hranic. S Janem Šmídem jsme zamířili za mužem, kterého v jeho obci všichni přezdívají „král citronů“.

22. 11. 2011

3 min

Obrázek epizody V dalším díle jsme s Janem Šmídem vyrazili za beaujolais, tedy za mladým, svěžím, francouzským vínem nafialovělé barvy.

V dalším díle jsme s Janem Šmídem vyrazili za beaujolais, tedy za mladým, svěžím, francouzským vínem nafialovělé barvy.

17. 11. 2011

4 min

Obrázek epizody S naším kulinářským pořadem jsme zamířili do Bretaně do jedné vyhlášené creperie. Připravují zde vyhlášené palačinky, i když název není úplně přesný. Více nám ve své reportáži prozradil Jan Šmíd.

S naším kulinářským pořadem jsme zamířili do Bretaně do jedné vyhlášené creperie. Připravují zde vyhlášené palačinky, i když název není úplně přesný. Více nám ve své reportáži prozradil Jan Šmíd.

15. 11. 2011

3 min

Obrázek epizody Víno je ve Francii nezbytnou součástí každé tabule. Je ceněným nápojem a bývá i součásti dražeb. Na jednu takovou nás pozval kolega Jan Šmíd.

Víno je ve Francii nezbytnou součástí každé tabule. Je ceněným nápojem a bývá i součásti dražeb. Na jednu takovou nás pozval kolega Jan Šmíd.

10. 11. 2011

4 min

Obrázek epizody Nahlédli jsme do tajů francouzské kuchyně, kterou si nikdo nedovede představit bez dobře vypečených baget. S Janem Šmídem jsme se za nimi vypravili do jedné vyhlášené pekárny v Paříži.

Nahlédli jsme do tajů francouzské kuchyně, kterou si nikdo nedovede představit bez dobře vypečených baget. S Janem Šmídem jsme se za nimi vypravili do jedné vyhlášené pekárny v Paříži.

8. 11. 2011

4 min

Obrázek epizody O své rybí vášni nám vyprávěl šéfkuchař Georges Belondrade. Jeho restaurace Bofinger leží na Bastile a je zajímavá i tím, že se sem chodí hlavně na mořské plody. Zařízení navštívil Jan Šmíd.

O své rybí vášni nám vyprávěl šéfkuchař Georges Belondrade. Jeho restaurace Bofinger leží na Bastile a je zajímavá i tím, že se sem chodí hlavně na mořské plody. Zařízení navštívil Jan Šmíd.

3. 11. 2011

3 min

Obrázek epizody Jan Šmíd nás vzal na další procházku po romantických zákoutích francouzského pobřeží. Ochutnali jsme také místní gastronomické laskominy.

Jan Šmíd nás vzal na další procházku po romantických zákoutích francouzského pobřeží. Ochutnali jsme také místní gastronomické laskominy.

1. 11. 2011

3 min

Obrázek epizody Jan Šmíd nás pozval do romantických zákoutí Francie. Ochutnali jsme místní kulinářské speciality a prošli se na rozkvetlé louce.

Jan Šmíd nás pozval do romantických zákoutí Francie. Ochutnali jsme místní kulinářské speciality a prošli se na rozkvetlé louce.

27. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody V Paříži skončil v neděli Salón čokolády, kterého se účastní nejlepší výrobci čokolády z celé Francie. Událost je především sladká show věnovaná právě čokoládě. Více podrobností přímo z místa události zprostředkoval reportér Jan Šmíd.

V Paříži skončil v neděli Salón čokolády, kterého se účastní nejlepší výrobci čokolády z celé Francie. Událost je především sladká show věnovaná právě čokoládě. Více podrobností přímo z místa události zprostředkoval reportér Jan Šmíd.

25. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody Pokračovali jsme v našem seriálu o kouzlu a tajích francouzské kuchyně. Zavítali jsme do restaurace, ve které se nechali inspirovat filmaři k natočení půvabného kresleného filmu „Ratatuille“.

Pokračovali jsme v našem seriálu o kouzlu a tajích francouzské kuchyně. Zavítali jsme do restaurace, ve které se nechali inspirovat filmaři k natočení půvabného kresleného filmu „Ratatuille“.

20. 10. 2011

5 min

Obrázek epizody Vydali jsme se po trase milovníka francouzské gastronomie, novináře Jiřího Slavíčka. Kolega Jan Šmíd nám představil dvě restaurace, které objevil.

Vydali jsme se po trase milovníka francouzské gastronomie, novináře Jiřího Slavíčka. Kolega Jan Šmíd nám představil dvě restaurace, které objevil.

18. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody Jan Šmíd nás zavedl do hotelu, který byl vytvořen k tomu, aby poskytoval dokonalé pohodlí milovníkům dobrého jídla. Najdeme ho na jihu Francie, nedaleko města Avignon.

Jan Šmíd nás zavedl do hotelu, který byl vytvořen k tomu, aby poskytoval dokonalé pohodlí milovníkům dobrého jídla. Najdeme ho na jihu Francie, nedaleko města Avignon.

13. 10. 2011

3 min

Obrázek epizody Vypravili jsme se do vůbec nejstarší restaurace v Paříži a možná i na celém světě. Jmenuje se Procope a najdeme ji v samém srdci metropole. Jak tvrdí Jan Šmíd, je to svým způsobem i muzeum, které přesahuje charakter běžné restaurace.

Vypravili jsme se do vůbec nejstarší restaurace v Paříži a možná i na celém světě. Jmenuje se Procope a najdeme ji v samém srdci metropole. Jak tvrdí Jan Šmíd, je to svým způsobem i muzeum, které přesahuje charakter běžné restaurace.

11. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody Kam nás zavedl Jan Šmíd tentokrát? Ochutnali jsme kulinářské speciality, které jsou k dostání v centru Paříže.

Kam nás zavedl Jan Šmíd tentokrát? Ochutnali jsme kulinářské speciality, které jsou k dostání v centru Paříže.

6. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody Mezi nejznámější francouzská jídla patří hovězí po Burgundsku. My jsme se vydali do francouzského Dijonu, kde jsme si na této specialitě pochutnali.

Mezi nejznámější francouzská jídla patří hovězí po Burgundsku. My jsme se vydali do francouzského Dijonu, kde jsme si na této specialitě pochutnali.

4. 10. 2011

4 min

Obrázek epizody K posezení u vína se skvěle hodí provensálská tapenáda. Je prý za několik minut hotová. Za receptem se vydal náš spolupracovník ve Francii Jan Šmíd.

K posezení u vína se skvěle hodí provensálská tapenáda. Je prý za několik minut hotová. Za receptem se vydal náš spolupracovník ve Francii Jan Šmíd.

29. 9. 2011

4 min