
Podcast Bon appetit
44 epizod
35 odběratelů
Řadit dle:

Během uplynulého roku jsme se seznamovali s francouzskou gastronomií a zavítali při tom do řady regionů země galského kohouta. Jan Šmíd v posledním vydání svého pořadu zjišťoval, jaký pohled mají Francouzi na českou kuchyni.
27. 12. 2011
4 min

Paříž je v létě prakticky vylidněná a potkáte tu jen turisty. Využili jsme toho a navštívili podnik, kam bychom se jinak jen těžce dostávali.
21. 7. 2011
5 min

Jan Šmíd nás pozval na skutečný gastronomický koncert. Kam? Do francouzského Lyonu, kde můžeme narazit na nejrůznější lahůdky, jaké si umíme představit.
8. 12. 2011
4 min

Navštívili jsme předvánoční trhy ve Štrasburku. Jsou sice nejznámějšími adventními trhy ve Francii, jak ale tvrdí Jan Šmíd, nejsou pro tuto zemi gastronomie úplně typické.
22. 12. 2011
3 min

Lanýže nemůžeme koupit levně, je to drahá záležitost. Často se jim přezdívá černé diamanty, a to díky jejich vzácnému výskytu a především ceně.
20. 12. 2011
4 min

Zamířili jsme do francouzského regionu Champagne, kde v nejznámější místní restauraci stáli před složitým úkolem. Jakým? Dozvěděli jsme se z reportáže kolegy Jana Šmída.
24. 11. 2011
4 min

V dalším díle jsme s Janem Šmídem vyrazili za beaujolais, tedy za mladým, svěžím, francouzským vínem nafialovělé barvy.
17. 11. 2011
4 min

Představili jsme naprosto unikátní restauraci, která patří vůbec k tomu nejlepšímu v Paříži. Mezi hosty se zařadil např. americký prezident John Fitzgerald Kennedy nebo jeden z nejbohatších mužů světa Bill Gates.
13. 12. 2011
5 min

Ty nejlepší citrony najdeme v půvabném francouzském městečku Menton v blízkosti italských hranic. S Janem Šmídem jsme zamířili za mužem, kterého v jeho obci všichni přezdívají „král citronů“.
22. 11. 2011
3 min

Dnes jsme zamířili do Lyonu, který lze považovat za gastronomické centrum Francie. Více o tamních pochoutkách prozradil reportér Jan Šmíd.
6. 12. 2011
4 min

S Janem Šmídem jsme se opět vypravili do regionu Champagne. Zajímalo nás, co se na jedné malé místní farmě děje při vinobraní.
30. 8. 2011
3 min

O své rybí vášni nám vyprávěl šéfkuchař Georges Belondrade. Jeho restaurace Bofinger leží na Bastile a je zajímavá i tím, že se sem chodí hlavně na mořské plody. Zařízení navštívil Jan Šmíd.
3. 11. 2011
3 min

Podívali jsme se do trochu divokého, ale přesto půvabného regionu Ardèche ve Francii. Na místě jsme potkali krajana, který se věnuje pěstování a výrobě vína.
11. 8. 2011
4 min

Víno je ve Francii nezbytnou součástí každé tabule. Je ceněným nápojem a bývá i součásti dražeb. Na jednu takovou nás pozval kolega Jan Šmíd.
10. 11. 2011
4 min

S Janem Šmídem jsme se podívali do Bretaně a alespoň pomyslně jsme ochutnali cider, alkoholický jablečný mošt. Zamířili jsme na malou rodinnou farmu, kterou bychom asi jen tak nenašli.
6. 9. 2011
4 min

S naším kulinářským pořadem jsme zamířili do Bretaně do jedné vyhlášené creperie. Připravují zde vyhlášené palačinky, i když název není úplně přesný. Více nám ve své reportáži prozradil Jan Šmíd.
15. 11. 2011
3 min

Vypravili jsme se do vůbec nejstarší restaurace v Paříži a možná i na celém světě. Jmenuje se Procope a najdeme ji v samém srdci metropole. Jak tvrdí Jan Šmíd, je to svým způsobem i muzeum, které přesahuje charakter běžné restaurace.
11. 10. 2011
4 min

V reportáži Jana Šmída jsme se seznámili se zajímavou postavou francouzské gastronomie. Vede jednu z nejautentičtějších restaurací v Paříži a my vyrazili na malou ochutnávku.
1. 12. 2011
3 min

Uvedli jsme nový pravidelný seriál o francouzské gastronomii, který připravuje přímo v zemi galského kohouta Jan Šmíd. Ten nám přiblížil osobu Maurice Edmonda Saillanda, který se stal předlohou filmu Křidýlko nebo stehýnko.
28. 6. 2011
6 min

Zamířili jsme do Marseille, která se stává gastronomickým rájem. Oblast je proslulá polévkou bouillabaisse a my jsme se prostřednictvím Jana Šmída a místního vyhlášeného kuchaře dozvěděli, jak se připravuje.
13. 9. 2011
4 min

Za měsíc oslavíme příchod nového ruku a k tomu se hodí pochopitelně šampaňské. A k šampaňskému se hodí? Např. růžové sušenky Fossier, které patří ke gastronomickým pokladům Francie.
29. 11. 2011
4 min

Jan Šmíd nás pozval do romantických zákoutí Francie. Ochutnali jsme místní kulinářské speciality a prošli se na rozkvetlé louce.
27. 10. 2011
4 min

Nahlédli jsme do tajů francouzské kuchyně, kterou si nikdo nedovede představit bez dobře vypečených baget. S Janem Šmídem jsme se za nimi vypravili do jedné vyhlášené pekárny v Paříži.
8. 11. 2011
4 min

Jan Šmíd nás vzal na další procházku po romantických zákoutích francouzského pobřeží. Ochutnali jsme také místní gastronomické laskominy.
1. 11. 2011
3 min

Dva lidé, stejná profese a společný původ. Dnes jsme hovořil o jednom důležitém povolání, které hraje ve Francii významnou roli - zajímali nás sommeliéři.
26. 7. 2011
4 min