3 podcasty, o kterých ještě uslyšíte

ÚvodMagazín3 podcasty, o kterých ještě uslyšíte

7. 11. 2021 – Redakce

Nastaly nám dlouhé podzimní večery, a tak se určitě budou hodit tipy na podcasty, které mají hodně našlápnuto. Jejich poslechovost týden od týdne roste a podle nás v redakci YouradioTalk o nich ještě v budoucnu uslyšíte.

obrázek článku

Ozvěny minulosti

Chcete se před známými v hospodě blýsknout zajímavými informacemi z historie? Co takhle ukázat, že máte přehled a víte, co je dnes za výročí? Co se v tento den stalo před xy lety a ovlivnilo dnešek? Tak na to Vám odpoví tyto krátké (cca 2 – 3minutové) epizody. Každý den přináší zajímavé historické milníky, od objevů, přes katastrofy, až po politická rozhodnutí či jiné zajímavosti. Věděli jste například, kdy vznikla hra Monopoly, kdy naopak fotbalový klub Slavia nebo kdy objevil Edison žárovku?

 

 Prostor X

Oblíbenost tohoto podcastu z dílny časopisu Reflex roste stejně rychle jako oblíbenost samotného charismatického moderátora Čestmíra Strakatého. Jen v průběhu října připravil podcastové rozhovory s téměř dvacítkou hostů z politického a veřejného života. Jeho pozvání přijali například bývalý prezident Václav Klaus, současná ministryně Jana Maláčová, ale i ústavní právník Jan Kysela. Z nejnovějších epizod doporučujeme rozhovor se strongmanem Jiřím Tkadlčíkem, který se stal mistrem světa i Evropy v powerliftingu. Že nevíte, o co jde? Nevadí, epizoda sport nejen představí s jeho negativy i pozitivy, ale navíc se dozvíte, jak je to u tohoto sportu s dopingem.

 

 Příběh, který se opravdu stal

O tomto podastu jsme už v minulosti psali, ale jeho popularita stále roste. Autorka Markéta Lukášová se například v poslední epizodě věnuje příběhům z historie očkování. Tato epizoda byla původně bonusová, tedy pouze pro předplatitelé, ale nakonec jí kvůli současné covidové situaci zpřístupnila všem. Dozvíte se v ní například, proč si lidé v Číně v 15. století schovávaly strupy z neštovic, a co to mělo společného s očkováním.