Top 10 aktuálně nejposlouchanějších podcastů

ÚvodMagazínTop 10 aktuálně nejposlouchanějších podcastů

14. 10. 2021 – Redakce

Youradio Talk, česká aplikace pro poslech podcastů, zveřejnila žebříček nejposlouchanějších podcastů za měsíc září. Zatímco ještě od dubna do srpna dominovaly žebříčku zábavné podcasty, v září se skladba top 10 proměnila. Do první desítky se probojovaly hlavně společenské a historické podcasty. První místo obsadil zpravodajský podcast Rádia Z s názvem Zprávy rádia Z, na druhém místě skončil vítěz letošního Podcastu roku – podcast Opravdové zločiny a třetí pozici obsadil jediný zábavný formát v první desítce, podcast oblíbené Ranní show.

obrázek článku

Žebříček nejposlouchanějších podcastů v Youradio Talk

Zatímco Opravdové zločiny, Ranní show i Zprávy rádia Z jsou poslední měsíce stálicí žebříčku nejposlouchanějších podcastů Youradio Talk, tak na dalších místech došlo v září k velkým změnám. Velké oblibě se těšily zejména historické podcasty Příběh, který se opravdu stal, Historie českého zločinu a Ozvěny minulosti.

Společenské podcasty 

Nově celý žebříček ovládly ale společenské podcasty. Pravděpodobně i díky volbám se zvýšila poslechovost podcastu Press klub. Historicky poprvé se také do první desítky nejposlouchanějších podcastů probojoval i Host Frekvence 1 moderátorů Lubky Ponížilové a Míry Michálka. V zářijových epizodách tohoto podcastu zářily takové hvězdy jako Lenka Vlasáková, Václav Kopta, David Matásek, Zdeněk Pohlreich, Petr Vacek, Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič a další.

Zajímavostí je, že do první desítky nejposlouchanějších podcastů se v září probojoval podcast České podsvětí Adama Miklici a Josefa Klímy. V září totiž vyšly pouze dvě epizody, a to jedna o známém českém lobbistovi Ivanu Rittigovi a druhá o tzv. Nečasově kauze, ve které podstatnou úlohu sehrála Policie ČR a její ne zcela košer praktiky.

Devátou pozici na žebříčku obsadil podcast Svobodné universum, ve kterém autoři hledají odpovědi na současné otázky z historických událostí. „Jsme přesvědčeni, že v moudrosti předků je více dobra než ve všech módních ideologiích dohromady, že ideály lidskosti a hodnoty naší civilizace nemají a nesmí být rozbity, ztraceny, zapomenuty. Zajímají nás lidé a jejich myšlenky, proto s lidmi rádi mluvíme, nevyslýcháme je,“ říkají o podcastu autoři.

 

Žebříček nejposlouchanějších podcastů v Youradio Talk za září 2021

UmístěníNázevKategorie
1.Zprávy rádia ZZpravodajství
2.Opravdové zločinySpolečnost
3.Ranní showZábava
4.Příběh, který se opravdu stalHistorie
5.Historie českého zločinuHistorie
6.Ozvěny minulostiHistorie
7.Host Frekvence 1Společnost
8.České podsvětíSpolečnost
9.Svobodné universumSpolečnost
10.Press klubSpolečnost