Audiokniha Zůstal jsem klukem

Anna O.
Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem v ruce poblíž dvou těl jejích ubodaných přát…

Absurdity
Příběh o generaci, která se narodila po druhé světové válce, do základní školy chodila v padesátých letech, slasti šedesátých let si užila na vysoké škole a s nástupem normalizace nastupovala základní vojenskou školu a první zaměstnání. Na vrcholu kariéry byla koncem os…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Hurvínkovy příhody 2
Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové. „O Nepilově tvorbě pro Spejbla a Hurvínka bych řekla především, že jeho h…

Vražda s pridanou hodnotou
Vrchného inšpektora Ledeckého z oddelenia vrážd Bratislavského riaditeľstva policajného zboru prenasledujú zlé sny a neusporiadaný súkromný život. K tomu má preveriť podozrenie z vraždy, ktoré na základe spravodajských informácií priniesol kolega z ekonomickej kriminálk…

Tři Mušketýři, II. díl
Jeden za všechny, všichni za jednoho. A za vším hledejte jednu proradnou ženu! Úskok kardinálovi nevyšel a d’Artagnan přispěchal od La Manche s pohřešovanými přívěsky včas, aby napravil královnino faux pas. Srdce jeho milé Constance proto jihne vřelými city a co nevidě…

Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)
Jednou, takhle v prosinci, jsme si s Janem Werichem povídali o Vánocích. Vyprávěl mi o tom, že když v létech válečných pobývali v Americe, setkali se se zcela jiným druhem Vánoc. Vánoce tam slavili vesele, rozverně. Od té doby mu neseděly české Vánoce, pojednané spíš se…

Svatý Benda
Kdo je Benda? Mukl. Vrah. Odsouzenec čekající na popravu. Jenže Ervin Lang, kontrolor pankrácké trestnice, si tím není tak jistý. Jednoho dne totiž spatřil něco, co převrátilo jeho život naruby. Od té chvíle ho pronásleduje jediná otázka: Co když Benda není tím, za koho…

Mnichov, Smrt a Sbohem
3 fantastické povídky Davida Šenka z antologií Ve stínu Říše, Ve stínu Apokalypsy a Ve stínu Magie. Dým nad Mnichovem: Milan Kadlec je řezník. Bezhlavě se zamiluje do Sáry Bruxové. Nebylo by na tom nic zvláštního, ale Sára je německá židovka a má paranormální schopnost…

Toulky Amerikou
Pro amerického dobrodruha a spisovatele Richarda Halliburtona nebylo nic nemožné a vyhledával vždy místa a situace, kde se poznání spojovalo s dobrodružstvím. Cestoval letadlem, lodí, vlakem i na slonovi.. Se svým mnohdy zmačkaným kloboukem Halliburton skutečně připomín…

Album pohádek "Supraphon dětem" 17. - Jak kotě vedlo zvířátka do světa, Dům ve Sluneční ulici, O upovídané Majdě...
Sedmáctý dil řady Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje tři pohádky z let sedmdesátých a jednu z let osmdesátých. Pohádky méně tradiční, modernější, s velkým důrazem na výchovný podtext, pohádky méně známé, neboť některé byly "skryté" v titulech určených pro školy, a…

Dalajlamova kočka a síla meditace
Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Nejasné hranice
Nebezpečí přichází z hlubin vesmíru. Ne však z míst, odkud by ho lidé čekali… Rutinní mise se během jediného okamžiku mění v tragédii. Průzkumná loď G216, jež měla studovat hlubiny kosmu, byla těžce poškozena a její posádka až na jedinou členku zahynula. Navigátorka Eri…

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Berta a Ufo
Veselé příhody o tom, jak se začala holčička Berta, nejmenší ve školce, přátelit s Ufíkem, nejmenším ve vesmíru. Že Ufo neexistuje? Ale ano, a dokonce je s ním velká legrace! Roztomilé příběhy z večerníčku nyní i k poslechu! Miroslav Adamec (1957) je spisovatel a scená…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Velká pohádka doktorská (1979)
Jedna z nejznámějších z Devatera pohádek Karla Čapka, tentokrát v přednesu Rudolfa Hrušínského.

Kincl: Rákosníček a rybník
Vodní skřítek Rákosníček z rybníku Brčálníka se stal jednou z nejoblíbenějších postaviček kreslených televizních večerníčků. Vymyslel ho spisovatel Jaromír Kincl, nezaměnitelnou podobu mu vtiskl osvědčený výtvarník a animátor Zdeněk Smetana, svůj hlasmu propůjčila hereč…

Spolčení hlupců
Ignácius Reilly, dnes už legendární postava, je výstřední třicátník s akademickým vzděláním, který odmítá pracovat a žije se svou ovdovělou matkou. Notorický mudrlant a zápecník Ignácius považuje za své životní poslání sepsání význačného díla, ve kterém odhalí pomýlenos…

Prázdniny s Sherlockem Holmesem
Humorné vyprávění o pražském chlapci pozvaném samotým Sherlockem Holmesem na prázdniny do Londýna, aby mu pomáhal v objasňování detektivních záhad. Další literární pastiše na téma Doylova slavného detektiva.

Osudy dobrého vojáka Švejka
Tragická velkolepá komedie „Švejk nenapravuje svět. Tady se nedá už nic napravit. Má-li se svět zachránit, nezbývá, než si už nic nepředstírat a začít znova v troskách a z trosek. Švejk také není než troska starého světa, ubožák, který se sám prohlašuje za blba. A přec…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Doba temna
Výprava z temnot české stand-up komičky, která nesmlouvavě popisuje s ironií sobě vlastní svůj život a trnitou cestu z toxických vztahů k sebe-lásce. Autobiografie české stand-up komičky Adély Elbel jistě šokuje mnohé posluchače. Nejen nesmlouvavým a drsným popisem děts…

Ťažké časy v Číne
Pavel Dvořák berie poslucháča naspäť do Číny, tentokrát však v období, kedy cudzinci neboli v krajine vítaní. Druhá autorova audiokniha je o hľadaní domova, o ceste za poznaním komplikovanej krajiny, ako aj o pochopení sveta v čase krízy. Hoci autor na svoju prvotinu na…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…