Audiokniha Život svatého Antonína Poustevníka

Umění vítězit
Autor je zakladatelem společnosti Nike, Inc. a jedním z nejvýznamnějších představitelů mezinárodního obchodu. Jako čerstvý absolvent obchodní školy si od svého otce půjčil padesát dolarů a založil firmu s jediným prostým cílem: dovážet z Japonska vysoce kvalitní a zárov…

Kříďák
Všichni máme tajemství. Před některými utíkáme, ale ona si nás najdou. A některé hry končí vždycky stejně… Mysteriózní thriller Kříďák je tu – a nedá se před ním utéct. Cítíte to v lese, ve škole i na hřišti, cítíte to v domech a v lunaparku. Cítíte to na většině míst v…

Ať žije Mánička!
Nejslavnější scénky s Hurvínkovou nejlepší kamarádkou! Když bylo Spejblovi a Hurvínkovi samotným smutno, objevila se obvykle vzorná, občas hubatá a vždycky dobrá kamarádka Mánička! Ač u žen a dívek se to galantně nemá prozrazovat, tady snad můžeme: právě slaví 88. naro…

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Dřevěné zbraně
Přijměte pozvání k cestě na divoký západ do doby, kdy se tu proháněli kovbojové s kolty proklatě nízko. Mezi nimi i Jim Conover, kterému však jedno zranění změní život. Napínavý rozhlasový western pro celou rodinu. Dramatizace: Viktorín ŠulcÚčinkují: Petr Haničinec, Alo…

AudioDiktáty pro 5. ročník
Balíček 20 audiodiktátů připraví žáky na náročnější učivo 5. ročníku i přechod na druhý stupeň. Procvičí si přídavná jména, zájmena, číslovky, slovesné tvary, shodu přísudku s podmětem i pravopis předpon a přípon. Diktáty vedou děti k samostatné práci, zlepšují pravopis…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Všechny tváře smrti
Plukovník Veřejné bezpečnosti Vincent Haas odpočítává poslední dny své dlouhé kariéry. Na Prahu se začíná snášet první sníh a konec roku se neodvratně blíží. Tajemná čtvrť Severní Pfalz si stále žije svým životem, odstřižena od zbytku světa. Nyní se ale každý den bojí p…

O chytré kmotře lišce
Četba ze známé dětské knížky malíře Josefa Lady zpracovává příběh chytré lištičky, kterou myslivcova dcerka naučí mluvit lidskou řečí. Liška využívá své dovednosti, sama si pak například telefonem objednává kýty šunky a přelstí všechny uzenáře v dalekém okolí...Čte: Zde…

Oligarchovia
Audiokniha Oligarchovia mapuje príbehy dvadsiatich vplyvných slovenských podnikateľov, približuje ich kauzy a spája súvislosti, ktoré im pomohli v ceste nahor. Odkiaľ sa vzali? Ako zbohatli? Haščák, Bödörovci, Brhel či Kvietik plnia stránky médií, ale na ich minulosť sa…

Matka v české poezii
Z komentáře Františka Branislava k původnímu titulu DV 15201 "Matka v české poezii" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kolikrát byla matka slavena obrazem a sochou, kolikrát oslavena zpěvem a hudbou! Báseň o matce vždycky nás vzruší, n…

Šest vánočních povídek (a ani jedna smutná)
Jednou, takhle v prosinci, jsme si s Janem Werichem povídali o Vánocích. Vyprávěl mi o tom, že když v létech válečných pobývali v Americe, setkali se se zcela jiným druhem Vánoc. Vánoce tam slavili vesele, rozverně. Od té doby mu neseděly české Vánoce, pojednané spíš se…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Úsměvy Karla Konráda
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v…

Neomillnerová: Amélie a tma
Petra Neomillnerová je známá svými upírskými romány a novelami patřícími k žánru fantasy. Amélie a tma, která vyšla u nakladatelství Albatros, je její první kniha pro děti, kniha více než neobvyklá, přesvědčivá a čtenářsky úspěšná. Vypráví příběh dvou dvanáctiletých dív…

Přísně tajný spolek svérázných čarodějek
Milovat lidi vyžaduje pořádný kus odvahy. Stejně jako milovat sám sebe! Být čarodějkou v současné Británii není nic jednoduchého. Mika by mohla vyprávět. Musíte dodržovat přísná pravidla utajení a být neustále na pozoru. Zároveň ale platí, že magie chce být používána. A…

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války
Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války - audiokniha obsahuje fantasy příběh, který napsal Jan Dobiáš. Načetl Jiří Pobuda. Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce – modrý a rudý – se podobá středověké tapiserii. Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství…

Posel hydrometeorologického ústavu
Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m…

Coco Chanel: Legenda a skutečnost
Co se skrývá pod slupkou módní ikony. Zevrubný životopis talentované, komplikované a mimořádně ctižádostivé ženy, která dobyla odvětví, jemuž do té doby dominovali muži. Není člověka, který by neznal módní značku Chanel, ale co bližšího víme o její zakladatelce? Osvobo…

Kdo to psal, ten to čte
Ve svém humorném příběhu O požáru mlýna nám Zdeněk Svěrák ukazuje, jaké by to bylo, kdybychom všechna pořekadla brali doslovně. Ivan Martin Jirous nám ozřejmí, jak čilí a zároveň akční noční skřítci jsou. Václav Havel nám představí, kdo jsou pižďuchové. Další pohádky ná…

Cigaretka na dva ťahy
Denník dobrého detektíva 25. Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z o…

Silo
Co když je všechno lež? A co když není?! Objevte svět, kde už jen samotná myšlenka na to, že byste chtěli jít ven, je smrtelným zločinem. Svět zredukovaný na desítky pater oceli a betonu a pohřbený míle pod zemí. V obřím Silu vládne neúprosný řád. Lidé pracují podle kas…

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé
Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé Toto jsou konverzační otázky a odpovědi a navazují na úspěšnou úroveň pro středně pokročilé. Tato audiokniha je o jednu úroveň náročnější a o 6 minut rychlejší. Tempo je už hodně podobné tomu, jako kdyby na vás někd…

Kapřík Metlík nový domov
Dlouho očekávaná audiokniha prvního dílu Kapříka Metlíka namluvená Jakubem Vágnerem. Ponořte se pod hladinu a nechte se unést pohádkovým příběhem malého kapříka, kouzelnými melodiemi a samozřejmě nezapomenutelným hlasem Jakuba Vágnera.