Audiokniha Věštba numerologickými kostkami

Portrétoval anglickou královnu
Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Petrolejové lampy
Osud románové hrdinky Štěpky Kiliánové a jejího muže Pavla Vejrycha je u nás znám především díky filmovému zpracování v režii Juraje Herze s mimořádnými hereckými výkony Ivy Janžurové a Petra Čepka. Román Petrolejové lampy je první díl zamýšlené tetralogie, kterou už au…

Business Risk Buster Intervenes 8
Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successful, but even a seemingly small mistake can sometimes cause big trouble. The eighth part takes place in a hotel built by the owner in his hometown. He made his childhood…

Lucemburská epopej II
Budoucí král a císař přichází do Prahy. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Toto království jsme nalezli tak zpustošené, že jsme nenašli jediného hradu svobodného, který by nebyl zastaven se všemi k…

Totální rauš
Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na …

Filip II.
Václav Voska, Otomar Krejča, Vlasta Chramostová a Miloš Nedbal v hlavních rolích známého příběhu z temného období španělských dějin 16. století, jak jej v jednom ze svých dramatických děl zachytil belgický autor Émile Verhaeren. Španělský infant don Carlos de Austria už…

Program Jošua
Neveľmi úspešný spisovateľ Max Rhode a jeho manželka Kim, povolaním pilotka, vychovávajú nevlastnú dcérku Jolu. Max je bezúhonný občan, dodržiava zákony a na rozdiel od svojho brata Cosma, ktorý sa terapiou opakovane pokúša zbaviť pedofilných sklonov, sa nikdy v živote …

Žabákova dobrodružství (1959)
Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je tentokrá…

Relikvie
Anotace: Rituální vražda, nebo zásah nadpřirozena? Expedice doktora Whittleseyho měla v září 1987 za úkol pátrat po ztraceném kmeni Kothogů. Místo nich však její účastníci nalezli v džungli Amazonie zkázu, a tak po celé výpravě zbylo jen pár beden artefaktů určených k…

Stopárov sprievodca galaxiou
Slovenské vydanie slávneho sci-fi o cestovní naprieč galaxiou, o štyroch cestovateľoch a paranoidnom androidovi a najmä o neprekonateľnom humore pána Adamsa so všetkým čo má dobré sci-fi mať. Arthurovi Dentovi, celkom obyčajnému človiečikovi kdesi z Anglicka, raz vo štv…

Na hraně temnoty
Inspiroval se vrah vraždami spáchanými před desítkami let? Hrdina knihy Davida Morrella, anglický romantický spisovatel Thomas de Quincey, popíše ve své eseji vraždu spáchanou před desítkami let do takových podrobností, že mu policie nevěří, že není pachatelem vražd, kt…

Syn lovce medvědů
„Tvé kouzlo opět svazuje nás a u srdce tak sladko je mi. Přátelství pevné jako provaz uzavřel Frank a Tlustý Jemmy!“ Kouzlo všech Májovek. Pravdivost, nespoutanost, fantazie, energie, adrenalin a především "láska k bližnímu svému". Vohkadeh, mladý indián, jede cvalem…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Sto rokov samoty
Román Sto rokov samoty je považovaný za jedno z najvýznamnejších diel latinskoamerickej a svetovej literatúry. Prvý krát vyšiel v roku 1967 a odvtedy bol preložený do viac ako 37 jazykov. Nápad na jeho napísanie sa zrodil v januári 1965, keď Gabriel García Márquez cesto…

Jirotka: Saturnin
Předlohou pro naši nahrávku je humoristický román spisovatele Zdeňka Jirotky Saturnin (1942) s postavami vypravěče, nepředvídatelného sluhy Saturnina, tety Kateřiny, jejího syna Milouše, krásné slečny Barbory, strýce Františka, doktora Vlacha a vypravěčova dědečka. Jde …

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze
Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým…

Les
{'cs': 'První český slasherový román. V zónách smrti mizí lidé beze stopy\nNejvýraznější autor české hororové scény Jan Hlubek přichází se slasherovým románem, v němž se mísí krev, křik a bolest. V zónách smrti mizí lidé beze stopy…\nUž ho viděla, ten obličej... Vyhlíže…

Růženka je z příbuzenstva
Slavný a oblíbený humoristický román britského přírodovědce Geralda Durrella o nečekaném dědictví, které obrátí Hadriánovi život doslova na ruby. Slavný britský humoristický román o neobvyklém dědictví, který milují čtenáři na celém světě. Hadrián Rookwhistle je nudný t…

Maigret v akci
V mezinárodním rychlíku Hvězda severu je nalezeno tělo muže, který byl k nerozeznání podobný dalšímu cestujícímu téhož vlaku. Mohlo by jít o zločince hledaného v mnoha zemích? Nebo je oním gangsterem tajemný dvojník, který se ubytoval v luxusním hotelu Majestic? Komisař…

Pro každého nebe
Když podle novely Jozova Hanule vznikl v roce 2003 film Želary, vypadalo to, že se v české literatuře objevila originální a hlavně pozdní debutanka. Přitom její autorka Květa Lagátová se literatuře věnovala již od časů svých studií. Celý život se velmi často se vracela …

Kejklíř Pantalon
Rozverné vyprávění o poustevníkovi Pantalonovi, který se nakonec stal kejklířem, vzniklo originálním zpracováním příběhu, který autor našel ve středověké sbírce byzantských legend a mravoučných historií.Četbu na pokračování natočila Markéta Jahodová, účinkují Jan Šťastn…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

O dívce s tisícem copánků
O krásnou Házor-gejsu usiluje mnoho mužů, ale nakonec o svém osudu rozhodne ona sama, když pozvedne meč proti zlu.Napsali Zuzana a Jaroslav Novákovi. Hrají Radovan Lukavský, Miroslava Špánková-Hozová, Viktor Vrabec, Jiří Samek, Václav Neužil a další.Režie: Karel Weinli…

Ptáci v trní
Podmanivý příběh okouzluje od svého vzniku miliony čtenářů. Australská prozaička v něm líčí více než půlstoletí v životě farmářského rodu Clearyů, jehož členové přicházejí z chudých poměrů na bohatou usedlost v australském vnitrozemí. Ze širokého okruhu hrdinů a dějovýc…

Poslední drak
Jmenoval se Ajax a byl dokonale otráven životem. A to mu bylo teprve sto třicet dva let! Jak to dopadne, když se potká poslední drak na zeměkouli s posledním princem? Možná jste si nikdy nepředstavovali draka jako vegetariána. Možná jste ho vždycky vnímali jako krvela…