Audiokniha Vědecká výprava na Medvědí ostrov

Poslední smrt roku
Občas ochotná oběť. Blíží se Silvestr 1932 a na malebném řeckém ostrově Lamperos se chystá nový rok přivítat i Hercule Poirot. A protože inspektor Catchpool miluje plavání v moři, samozřejmě svého přítele doprovází. Ubytují se v Domě trvalé pohostinnosti ležícím v zátoc…

Průvodce klimatickou úzkostí
Jak si udržet chladnou hlavu na zahřívající se planetě. Průvodce klimatickou úzkostí nabízí doporučení a praktické techniky, jak odolávat pocitům viny za stav naší planety. Cenný průvodce světem lidí citlivých vůči životnímu prostředí. Environmentální žal, ekologická v…

Snídaně v osm, oběd ve dvanáct
Děj rozhlasové hry nás zavede do domova pro seniory na počátku devadesátých let. Neovládá ho ani tak sestra představená, jako spíš vitální klient, bývalý pracovník estrádní agentury JUDr. Šajda. Ve jménu dobra a služby ostatním klientům dokáže zorganizovat život v domov…

Emoční inteligence
Proč může být emoční inteligence důležitější než IQ? Emoční inteligence je podle řady výzkumů klíčovým faktorem pro úspěch nejen v práci Ještě donedávna byla míra úspěšnosti v IQ testech nejčastěji skloňovaným faktorem, určujícím inteligenci člověka. Zajistí nám však po…

Život víry 2024/05
Život víry 2024/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. * „V modlitbě říkám „amen“ k tomu, co chce Bůh“ – rozhovor s britským kazatele…

Hra s ohněm
Jakkoliv někdy hořký, často cynický či sarkastický humor najdeme i v takových dílech jako je Tanec smrti, zde Strindberg dokazuje, že ve šťastnějším období svého života uměl napsat několik komedií plných vtipu a brilantně chytlavého dialogu. Patří k nim i Hra s ohněm.

Adam ze Zbraslavi a případ královských diplomatů
Adam ze Zbraslavi se vydává rozplést záhadné vraždy a útoky, které ohrožují diplomatická jednání o sňatku Elišky Přemyslovny s Janem Lucemburským. Adam pod Eliščinou záštitou přijímá roli vyšetřovatele a putuje až do Mohuče, kde se zaplete do sítě nebezpečných intrik. S…

Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí
Naučíte se vlastními schopnostmi zlepšovat okolnosti svého života. Objevíte postupy, které vás povedou k harmonii, radostnému životu a prožitku trvalého vnitřního štěstí. Zjistíte, jak se dostat do kontaktu se svým nitrem a sami se sebou. Upevníte si zdraví, protože …

Politické kauzy
Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala…

Životné lekcie od neurochirurga
Renomovaný neurovedec a neurochirurg Dr. Rahul Jandial sa v tejto audioknihe opiera o skúsenosti získané počas mnohých rokov práce s pacientmi, ktorí trpeli ťažkým poškodením mozgu, rôznymi poruchami mozgovej činnosti alebo závažnými ochoreniami, a pútavým spôsobom nám …

Čertův mlýn
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: Matěj (Josef Patočka), Janíček (Tomáš Juřička), Barbora (Martina Hudečková), čert (Ilja Prachař), rychtář (Antonín Hardt) a čertík (Artur Šviha).

Václav Havel
Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

O zlaté růži pekelné
Mladý Józa žije se svým otcem ševcem a chudoba jim leze do chalupy. Józa však i přesto ohrnuje nos nad nejbohatší nevěstou ze vsi. Ženil by se, to jo, ale až si najde děvče, které bude mít rád. Otec však trvá na svém: buď si Józa vezme mlynářskou dcerku, nebo půjde z do…

Bylo to na váš účet
V ruce právě držíte nahrávku jedné z nejvýznamnějších českých rozhlasových her, Aškenazyho a Horčičkovu hru Bylo to na váš účet. Na ploše jedné celovečerní inscenace jsou doslova nakupeny veškeré inscenační a herecké postupy „zlatých šedesátých“ v tom nejkladnějším slov…

Život víry 2025/06
Život víry 2025/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Když je vědec poctivý, začne se ptát „proč“ Odborník na organickou chemii T…

Srdcaři
Zkuste si představit, že jste na sále a stojíte nad nemocným člověkem, jehož srdce budete za chvíli operovat. Co by vám v tu chvíli běželo hlavou? Mysleli byste víc na pacienta, na sebe, anebo snad na někoho, koho milujete? Báli byste se? Možná za dveřmi sedí někdo, kdo…

Všední obličej Jessie Woodpeckerové
Hra o reklamě a hledání životního partnera, o štěstí a o tom, jak jsme si v roce 1986 představovali USA. Okouzlující Jiří Bartoška v roli černocha, který není "tak docela černej", a Eduard Cupák jako jeho kámoš.

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Šedý muž
Bestseller, podle kterého Netflix chystá film s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích, vychází česky! Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodin…

Americká idyla
„Americký sen“ prý jedinci vydláždí cestu ke štěstí. Tak proč tahle selanka pořád nefunguje? V očích Nathana Zuckermanna, který nás jako alter ego provází literárním světem Philipa Rothe, byl Seymour Levov vtělením čítankového ideálu amerického středoškoláka. Židovský č…

Čarodějka z Portobella
V tomto příběhu a jeho napínavé zápletce pracuje Paulo Coelho s tématem ženské síly, lásky, hledání vlastního já a zpřístupnění se energiím světa. Podobně jako i u ostatních Coelhových děl se i zde snaží autor přijít na odpověď k otázce, která v tomto případě zní: „Jak …

Nemesis
Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),…