Audiokniha V srdci šumavských hvozdů

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.

Košlerová: Včelí medvídci a Pučmeloud
Úspěch včelích medvídků u dětského publika spočívá v souhře vtipného příběhu a chytrých písní Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. V dalším pokračování historek dvou čmeláků Čmeldy a Brumdy a jejich strašidla Pučmelouda se seznámíme také s paní Pučmeloudovou, do které se ob…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Mrazík s pendrekem v ruce
Respektovaný novinář hledá odpovědi na palčivé otázky týkající se Ruska i společnosti a přináší nemilosrdné účtování se ztracenou duší ruského národa. „Občas se zdá, že Rusko je povoláno jen k tomu, aby ukázalo celému světu, jak se nemá žít a co se nemá dělat.“ (Petr Ča…

Richard III.
Vydali Audiopohádkáři CZ a Filip Mareš ve spolupráci s Nakladatelským domem Grada pod značkou Cosmopolis. Účinkovali: •Richard III. – Milan Enčev •královna Anna – Anna Kulovaná •královna Alžběta – Lucie Vondráčková •královna Markéta – Simona Postlerová •Lord Bucking…

Temný úkryt
Když je na schodech kostela v luxusním svatebním resortu nalezeno křehké tělíčko dvanáctileté Holly Mitchellové s panenkou z borových šišek pevně přitisknutou k hrudi, spěchá na místo činu detektiv Josie Quinnová. Tu dívku zná: její matka nabídla Josii pomoc. Při prohlí…

Nenasytní mrtví
Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí…

Řečiště
Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

Strašidlo minulosti
Ota Fink se vydává po stopách vraha. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida hledá vraha své dávné lásky. Soustružník Ota Fink je sympatický chlapík, který se umí postavit k práci…

Čtyři dohody – pracovní kniha
Don Miguel Ruiz popsal ve Čtyřech dohodách – Knize moudrosti starých Toltéků jednoduchý, ale mocný kód chování, který pomáhá dosáhnout osobní svobody a opravdového štěstí. Pracovní kniha hlouběji rozvíjí myšlenky Čtyř dohod a pomocí praktických cvičení a zamyšlení vede …

Zpěv o Vinnetouovi
Seriál Zpěv o Vinnetouovi, který na motivy románu Karla Maye "Vinnetou" napsal dramatik, dramatizátor a rozhlasový dramaturg Jaromír Ptáček, byl natočen v Liberci v roce 1967 s Milošem Bílkem coby Vinnetouem a Vladimírem Volkem jako Old Shatterhandem. Už to, že se seriá…

Zajímavosti anglicky
Tento poslechový kurz nabízí deset delších poslechů na úrovni B1–B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky, a je tak ideální pro žáky devátých tříd, středoškoláky i dospělé. Texty se věnují tématů, převážně souvsejícím s Českou republikou, její kultu…

Kapka jedu
Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si na to přijít sami a po cestě párkrát zab…

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Kabinet kuriozit
Někde mají kostlivce ve skříni, v New Yorku rovnou tunel plný ostatků… Zvláštního agenta Pendergasta z pobočky FBI v New Orleans si pro jeho zevnějšek občas pletou s hrobníkem, což se ve světle jeho dalšího newyorského případu jeví jako vcelku příhodné. Na místě stavby …

Německá konverzace
Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, …

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů
Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m…

Mozek pod vlivem umění
Vaše cesta ke zdraví a dlouhověkosti začíná u umění. Umění není vznešenou záležitostí, k níž mají přístup jen talentovaní géniové. Každý den vašeho života vás obklopuje a je tím nejpřirozenějším, co dělá člověka člověkem. Pomáhá vám se uvolnit, nacházet odpovědi, vytvář…

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…

Alchemised
Helena bývala nadějná alchymistka. Teď je vězeňkyní bez vzpomínek a bez spojenců. Oficiální záznamy tvrdí, že byla pouhou léčitelkou, ale co když se v její mysli skrývají důležité informace o odboji? Aby její nepřátelé odhalili pravdu, pošlou ji k jednomu z nejmocnějšíc…

Akce poklad
Další z řady populárních dobrodružných seriálů napsaných pro vysílání rozhlasového dětského magazínu DominoPro rozhlas upravil Jiří Hromádko. Režie Ladislav Rybišar.Účinkují Otakar Brousek st., Otakar Brousek ml., Jiří Plachý, Antonín Hart, Pavel Soukup, Václav Knop, Mi…

Smrtící vzdělání
Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej…