Audiokniha Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou

Tragédie člověka
Symbolizující drama klasika maďarské literatury hledá odpověď na věčnou otázku po smyslu lidského života. Místo ní nachází naději ve vůli člověka přetrvat ve stále nových a nových pokoleních.Filosofická hra je zralým dílem autora, jehož předchozí dramatické práce byly s…

Bílá velryba (rozhlasová hra)
Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Rolland: Dobrý člověk ještě žije
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jedná se o historický román, který se odehrává za vlády Ludvíka XIII. v autorově rodnémBurgundsku. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Co…

Další případy otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Bezpodmínečné rodičovství
Cesta od odměn a trestů k lásce a porozumění. Jednou ze základních potřeb dítěte je být bezpodmínečně milováno, vědět, že bude přijímáno, i když něco zkazí nebo se mu něco nepovede. Jenže konvenční přístup k výchově dětí, založený na trestech, odpírání pozornosti, odmě…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu…

Kája a Claudie: Hra na štěstí
Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Po jedné sourozenecké hádce se ale Claudie zraní a skončí v nemocnici. Vyděšená maminka se proto rozhodne, že dě…

První prokletí
Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Hordubal
Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Nevinní andělé
Inspektorka Lexi Bennettová se ocitá ve víru vyšetřování jednoho z nejzáhadnějších případů své kariéry. V jeskyni pod vinicí je nalezena brutálně zavražděná mladá žena. Její tělo zdobí andělská křídla, vedle se batolí její dcerka. Když je nalezena další žena s křídly a …

Traja nezbedníci z neba
Audiokniha obsahuje rozprávky, ktoré napísala Luba Vančíková

Husitská epopej I. Za časů krále Václava IV. (1400–1415)
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Historicky věrně popisované události tvoří kulisu čtivého a napínavého příběhu rozvětvené rodiny Prokopů, jejíž příslušníky postaví neúprosný osud proti sobě. První díl se odehrá…

Geniální přítelkyně IV.
Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Strach nad Bobří řekou
Nastaly těžké časy – zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organiz…

Fimfárum Jana Wericha
"Pohádky jsou jako řetěz, obepínají svět a spojují lidi odevšad" řekl kdysi Jan Werich. Sám knížku pohádek napsal a nazval ji podle jedné z nich - Fimfárum. Ta titulní pohádka a ještě čtyři další oslovují nově diváky a posluchače bez rozdílu věku v podobě loutkového fil…

Hořící říše
Nad Chazarskou říší se vznáší zlá předtucha. I třetí část cyklu Bohatýr je skvěle namíchanou směsí historie, fantasy, bojů a nových postav. K varjažskému knížeti Svjatoslavovi se vracejí bohatýři v čele s Iljou Muromcem, aby mu pomohli dobýt Chazarskou říši. Prosperujíc…

Nedostateční dlouholebci
Třetí díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Na černé hodince u Spejblů
Na černé hodince u Spejblů V dobách, kdy ještě nebyla v každé domácnosti elektřina, si naši dědečkové a babičky nemohli pustit televizi, nebo rádio, natož se usadit u počítače. Tak večer, když se setmělo, pozvali sousedy a při svíčce si vyprávěli veselé příhody a říkánk…

Jak se dělá zoo
Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě? Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečný…

Pipi Dlouhá punčocha
Pipi má nevšední jméno, chování i vzezření a navíc bydlí sama bez rodičů v domku na okraji města. Přijměte spolu s jejími kamarády Anitou a Tomíkem pozvání k mnohým dobrodružstvím. Pohádka je doplněna písničkami.

Paní Láryfáry
Koho by občas nepotrápila nimravka nebo mlátilka, že? Naštěstí je tu paní Láryfáry, kouzelná přítelkyně všech rošťáků! Paní Láryfáry je docela maličká, na zádech má hrb a voní po vanikových rohlíčcích. Bydlí v domku postaveném vzhůru nohama se svým psem Darebou a kočk…

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce
Svatopluk Čech. Dramatizace satirického románu, ve kterém je pražský měšťan ze sklonku 19. století konfrontován s éterickými Měsíčňany.Libreto Viktor Dyk. Osoby a obsazení: Tomáš Töpfer (Matěj Brouček), Ladislav Frej (redaktor), hostinský Würfl (Jiří Lábus), Hvězdomír B…

Bez hranic
Po vraždě australské batůžkářky ve Španělsku vznikne na internetu fórum, jehož členové začnou po pachateli pátrat na vlastní pěst. Patří k nim i mladá Norka, která se zabývá analýzou fotografií. Ve chvíli, kdy natrefí na cosi překvapivého, se ale odmlčí. Zakladatelka fó…