Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Mechovky a trilobiti

Audiokniha Mechovky a trilobiti

Délka:

1 hod 3 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tatínek není k zahození

Tatínek není k zahození

Audioverze úspěšné knihy Arnošta Goldflama, která získala v roce 2005 prestižní cenu Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež, přináší pět pohádek nabitých osobitým kouzlem, humorem a dobrodružstvím. Autor je věnoval svým dětem a také všem tatínkům, aby se mo

Obrázek podcastu Maigret a zločin na vsi

Maigret a zločin na vsi

„Ženy a děti mají schopnost vytvářet pololži.“ (Maigret) Nebyla to jen chuť na ústřice a bílé krajové víno, které přiměly komisaře vydat se po boku vystrašeného učitele do Saint-André, malé vesničky na západním pobřeží Francie. Byla tu také podobnost toho místa s tím, k

Obrázek podcastu Angličtina na dovolenou A1 - B1

Angličtina na dovolenou A1 - B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že

Obrázek podcastu Obrazy, ze kterých žiji

Obrazy, ze kterých žiji

Méně známé texty Bohumila Hrabala, které mapují jeho cestu životem. Četba: Josef Somr a Vladimír Čech.

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř

Obrázek podcastu Vango

Vango

Odjakživa se cítil nejlíp poblíž nebe. Jenže svět začal být nesnesitelně přízemní… Romantikové mladí duchem, těšte se! Nejvýřečnější Francouz dneška pro vás umotal klubko úkladů, do jehož středu skryl záhadu hrdinovy totožnosti v čase nelidských ideologií 30. let 20. st

Obrázek podcastu Prach, popel a dým

Prach, popel a dým

Kdo zabíjel na Vřesovském mlýně? Příběh z detektivní série Marie Kovandová. První kniha z detektivní série Marie Kovandová. Překladatelka právnických textů narazí v knize z antikvariátu na dopis, který vzbudí její zvědavost. Pouští se proto do pátrání… Marie si koupila

Obrázek podcastu Bílý tesák

Bílý tesák

Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího

Obrázek podcastu HUKOŽA PAÁ

HUKOŽA PAÁ

PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY Pohádkový soubor " HUKOŽA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Žabák Valentýn, Tři malá prasátka, Neposlušná kůzlátka, Zlatá husa a Norská pohádka. Buchty a loutky sv

Obrázek podcastu Noc v Čechách

Noc v Čechách

Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle

Obrázek podcastu Život víry 2022/02

Život víry 2022/02

Život víry 2022/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v církvi? Proč a v jaké? K čemu je vlastně církev? Proč

Obrázek podcastu Klub komiků a klaunů Petra Nárožného 1.

Klub komiků a klaunů Petra Nárožného 1.

Je to k nevíře, ale ze všeho se dá udělat dobře fungující úřad. Chce to jen schopného úředníka. Tajemník Klubu komiků a klaunů je dokonce všeho schopen. Jako vejce vejci se podobá herci Petru Nárožnému. On sám tvrdí, že je jeho dvojníkem, avšak zlí jazykové říkají, že j

Obrázek podcastu Jak se mění vědomí

Jak se mění vědomí

To, jak lidé vnímají halucinogenní látky, je rozkročeno mezi idealizací, jako by šlo o všelék, a démonizací, jako by šlo o smrtelné nebezpečí. Přitom ještě v 60. letech se jednalo o velmi nadějné medikamenty pro léčbu duševních onemocnění, závislostí a otevření se spiri

Obrázek podcastu Bridgertonovi IV: Čekanka

Bridgertonovi IV: Čekanka

Další audiokniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po n

Obrázek podcastu Můj strýc Odysseus

Můj strýc Odysseus

Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu

Obrázek podcastu Zlý jelen

Zlý jelen

Rozhlasová adaptace jedné z nejúspěšnějších komedií Václava Klimenta Klicpery. Věříme, že půvabná Klicperova čeština a smysl pro humor, ale i pohádková zápletka točící se kolem zlého jelena plná omylů, převleků, kouzel a lásky znovu zaujme a pobaví. V obsazení najdete t

Obrázek podcastu Spolčení ničemů

Spolčení ničemů

Francií otřese vlna brutálních vražd. Sadisticky znásilněné a usmrcené dívky, vyvražděná rodina, náhodní cestující shození pod vlak... Stále stejná značka *e, která se jako cejch objevuje na obětech nebo v jejich blízkosti, ukazuje na sériového vraha – jenže kriminalist

Obrázek podcastu Jen šmouha po nebi

Jen šmouha po nebi

Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads

Obrázek podcastu Nešpor: Kudy do pohody

Nešpor: Kudy do pohody

Kniha "Kudy do pohody" získala ocenění "Český Bestseller" v kategorii "Zdraví & životní styl". Nyní nově vychází v audioknižní podobě. Audiokniha známého lékaře MUDr. Karla Nešpora, kterou namluvil společně s herečkou Terezou Bebarovou, ukazuje cestu přímo "do pohody".

Obrázek podcastu Z kroniky mého života

Z kroniky mého života

Rozhlasová fantazie na motivy vlastního literárního životopisu Josefa Lady. Režie Josef Melč.Osoby a obsazení: Josef Lada (Jan Hartl), Hašek (Vítězslav Jandák), Patera (Milan Neděla), Mikeš (Oldřich Vízner), Marýsek (Josef Kemr), Švejk (Jiří Bruder), Balabán (Vlastimil

Obrázek podcastu Jako bychom dnes zemřít měli

Jako bychom dnes zemřít měli

Jako bychom dnes zemřít měli - audiokniha obsahuje strhující příběh podle skutečné události. Autor Miloš Doležal. Čtou David Matásek a Jana Franková. Režie Markéta Jahodová. Je třetí adventní neděle roku 1949. V malém kostelíku v Číhošti na Vysočině se při kázání farář

Obrázek podcastu Čtení ze Starého zákona

Čtení ze Starého zákona

Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout

Obrázek podcastu Vykoupení Černé vlaštovky

Vykoupení Černé vlaštovky

Dobrodružný námořnický román z 18. století vypráví příběh dvou zcela odlišných hrdinů. Ti budou kvůli vidině bohatství nuceni bojovat nejen v bitvách, ale i o přátelství a lásku. „Kéž by radši svět z nás nikdy neudělal to, čím jsme.“ Pirát Edward Tenner a velitel britsk

Obrázek podcastu Vím, že máš duši

Vím, že máš duši

Ty nejúžasnější automobily, letadla, ponorky, raketoplány a další technické výtvory mají podle autora jedno společné: za každým z nich stojí vizionářský inženýr či nadšený konstruktér, který svému stroji vdechl "duši", ať už šlo o luxusní vůz Rolls-Royce Phantom, letadl

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči