Obrázek podcastu Lorenzaccio

Audiokniha Lorenzaccio

Délka:

1 hod 54 min

Čte:

Viktor Očásek

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hadí doupě

Hadí doupě

{'cs': 'Jedna rozvětvená rodina, jeden zvláštní dům a mnoho nebezpečných tajemství...\n\nPříběh, který Agatha Christie označila za jednu ze svých nejoblíbenějších detektivek, nepřivádí na scénu ani slavnou slečnu Marplovou, ani bystrého ješitu Hercula Poirota. Ve velkém…

Obrázek podcastu Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.

Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Obrázek podcastu Legenda o rybáři a víle

Legenda o rybáři a víle

Vydejte se s Eduardem Cupákem, Hanou Maciuchovou nebo Otakarem Brouskem do Japonska. Na břehu moře tam ryby chytá vyhlášený rybář z Urašimy. Jeho syn však po něm nechce převzít řemeslo. Legendy jsou jen obrázkem, alegorií života. A jak už to bývá nejen v pohádkách, poto…

Obrázek podcastu Labyrint z kostí

Labyrint z kostí

V odlehlých chorvatských horách dojde k podivnému objevu: v podzemní jeskyni se nachází stovky let stará katolická kaple s kostmi neandrtálské ženy. Nástěnné malby v sousední jeskyni vyprávějí příběh o velké bitvě mezi kmeny neandrtálců a nestvůrnými postavami ze stínů.…

Obrázek podcastu Mayday

Mayday

Vypadá to jako běžný pracovní den v letecké společnosti Trans-United. Na startu je připraven supermoderní nadzvukový letoun Straton 797 a mezi cestujícími sedí také sportovní pilot dvoumístných letadel John Berry. Ani on, ani posádka letadla ještě netuší, že se plánovan…

Obrázek podcastu Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I

Hříšní lidé Království českého I I. Králův dluh II. Zdislava a ztracená relikvie III. Podivná svatba na Lichnici IV. Znamení rožmberské růže Seznamte se s Oldřichem z Chlumu. Prozíravý správce hradu Bezděz, který řeší nejeden zapeklitý případ a starosti korunovaných hla…

Obrázek podcastu Kniha tisíců let a smrtí

Kniha tisíců let a smrtí

Potřebovali jsme nástroj, řekla. Takže jsme požádali bohy. Mluví se o něm odedávna. Kolují o něm legendy. O válečníkovi, kterého není možné zabít. Který byl svědkem vzestupu a pádu tisícovky civilizací. On sám měl celou řadu jmen: Unute, Dítě blesku, Smrt. V dnešní době…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu O víle Dobruške

O víle Dobruške

Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus…

Obrázek podcastu Alan Rickman: Deníky

Alan Rickman: Deníky

Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickma…

Obrázek podcastu Akce poklad

Akce poklad

Další z řady populárních dobrodružných seriálů napsaných pro vysílání rozhlasového dětského magazínu DominoPro rozhlas upravil Jiří Hromádko. Režie Ladislav Rybišar.Účinkují Otakar Brousek st., Otakar Brousek ml., Jiří Plachý, Antonín Hart, Pavel Soukup, Václav Knop, Mi…

Obrázek podcastu Hladový hrob

Hladový hrob

Cormorana Strika kontaktuje znepokojený muž, jehož syn se vydal do hlubin norfolkského venkova, aby se připojil k náboženské sektě. Univerzální humanitární církev navenek působí jako mírumilovná organizace, pojí se s ní však zlověstné události a nevysvětlená úmrtí. Robi…

Obrázek podcastu Setkání s tajemnem

Setkání s tajemnem

Téměř každý z nás se alespoň jednou setkal s něčím neobvyklým a záhadným Někteří lidé zahlédli přízraky a sledovali podivné úkazy. Jiní byli ve snu varováni před nadcházející tragédii, dokázali věštit budoucnost nebo pouhou myšlenkou navázali spojení se svými bližními. …

Obrázek podcastu Valgir

Valgir

Na počátku byla poušť a muž, který měl v osudu napsanou dlouhou cestu na sever. Valgirův život plný zvratů a osobních proher i vítězství se stal kronikou první severské války a jejích dopadů na osud obyvatel Alatey. Příběh, který otevírá romány cyklu Ilusie, byl inspir…

Obrázek podcastu Frankenstein

Frankenstein

Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th…

Obrázek podcastu Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

Sezóny srdce/Collage in adagio/ Rozhovor Karla Hvížďaly

"Jsou lidé, kteří si stav ducha uvědomí a nezanesou ho balastem, a jsou tací, kteří ho vyčtou, dojdou k němu intelektuálním úsilím. Josef Topol patřil k první skupině. Mikuláš Medek o něm řekl: Je to lastura, která se nedá otevřít násilím. Musí se trpělivě čekat, až se …

Obrázek podcastu Dobrodružný život kapitána Singletona

Dobrodružný život kapitána Singletona

Napněte plachty a vzhůru za dobrodružstvím! Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, prošel pěšky Afrikou, stal se pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž. Vyprávění, kterému nechybí atmosféra, švih a nápad. Robert Sin…

Obrázek podcastu Obrazy, ze kterých žiji

Obrazy, ze kterých žiji

Méně známé texty Bohumila Hrabala, které mapují jeho cestu životem. Četba: Josef Somr a Vladimír Čech.

Obrázek podcastu Vodní hrob

Vodní hrob

Novinář Marek "Terence" Vráz se setkává s umírající ženou, která chce na poslední chvíli ulevit svému svědomí. Svěří se mu, že před lety tajně porodila a pak zabila své dítě. Terence se snaží ověřit pravdivost jejího příběhu, naráží však na nesrovnalosti a v ženině vypr…

Obrázek podcastu Paklíč

Paklíč

Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Obrázek podcastu Dům doktora Fišera

Dům doktora Fišera

Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi s…

Obrázek podcastu Tři muži na toulkách

Tři muži na toulkách

Humoristický román Jeromea Klapky Jeromea Tři muži na toulkách je volným pokračováním velmi slavného a oblíbeného románu Tři muži ve člunu. Nerozluční přátelé Harris, Jerome a Georg se tentokrát vydávají na poznávací výlet po Německu, aby se vymanili ze stereotypu rodi…

Obrázek podcastu Karel IV. – Stíny minulosti

Karel IV. – Stíny minulosti

Po jednání s vévodou Albrechtem Habsburským v Budějovicích na podzim roku 1350 se Karel IV. účastní lovu v blízkosti Zvíkova. Mezi lovci, kteří se po skončeném honu sešli na shromaždišti, však král chybí. Pátrači ho najdou v bezvědomí, s přeraženou čelistí a poraněnou k…

Obrázek podcastu Jack Reacher: A přece nezemřeš

Jack Reacher: A přece nezemřeš

Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím …

Obrázek podcastu Poslední rituál

Poslední rituál

Na islandské univerzitě je nalezeno zohavené tělo německého studenta historie Haralda s krvavou magickou runou, vyrytou do hrudi. Rodina zavražděného si najme německého kriminalistu Matthewa a islandskou právničku Tóru, aby zjistili pravdu o případu, který policie řeší …