Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Cirkadiánní kód proti cukrovce

Cirkadiánní kód proti cukrovce

>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Obrázek podcastu Všichni za jednoho

Všichni za jednoho

Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu Vzpoura na lodi Bounty

Vzpoura na lodi Bounty

Jediná odpověď na příkoří je vzpoura. Strhující román popisující skutečnou událost – vzpourou námořníků proti kapitánu Williamu Blighovi na britské lodi Bounty z roku 1789. „Čas šumí jako oceán a z jeho hlubin zaznívá píseň touhy po volnosti až k nám.“ Dobrodružný romá

Obrázek podcastu Darkness

Darkness

Nine steps have led us to the final stage – right into the heart of the Darkness. Aptly enough, the iconic author from Ireland is on the doorstep; Bram Stoker – and with his Dracula to boot. Well, wait a second – not exactly, to be honest. Dracula’s Guest is one of the

Obrázek podcastu V průvodu

V průvodu

Dokumentární zvuková koláž. Archivní záběry z nikdy nekončící historie oslav 1. máje

Obrázek podcastu Život víry 2026/07-08

Život víry 2026/07-08

Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal

Obrázek podcastu Myslete na velké cíle

Myslete na velké cíle

Autoři v audioknize odhalují tajemství jak myslet ve velkém, jednat podle toho a dosáhnout jedinečného úspěchu. Donald J. Trump je ikona a dokonalý příklad amerického úspěchu. Bill Zanker založil firmu The Learning Annex s pěti tisíci dolary. Postupně z ní vytvořil firm

Obrázek podcastu Profil zabijáka

Profil zabijáka

Midnight Jonesová má nevšední jméno i zaměstnání – pracuje pro korporaci vyvíjející nejmodernější biotechnologie a s pomocí AI vyhodnocuje profily uchazečů o studium na vysoké škole. K zásadnímu zvratu dojde, když narazí na profil Z, jehož iniciála značí „zabijáka“. Ví,

Obrázek podcastu Zneužití

Zneužití

Léčba následků sexuálního či emočního násilí. Díky těm, kteří měli odvahu otevřeně hovořit o svých zážitcích a pocitech a s ochotou poskytli své soukromé zápisky, můžeme hlouběji porozumět dynamice sexuálního zneužívání. Lidé, kteří byli ve svém dětství vystaveni sexuá

Obrázek podcastu Divočina v zahradě

Divočina v zahradě

Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln

Obrázek podcastu Dr. Alz

Dr. Alz

Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Meditace 1

Meditace 1

Meditace uvolní vnitřní napětí nasbírané během života. Zaposlouchejte se do slov doprovázených hudbou, jež vás povedou do vlastního nitra, kde budete moci následně pracovat sami na sobě. Za života se setkáváte s mnohými lidmi a komunikací s nimi se učíte „životu“. Medit

Obrázek podcastu Romance pro křídlovku

Romance pro křídlovku

Lyrickoepická básnická skladba Františka Hrubína poprvé v původní nezkrácené nahrávce. Básníkovo nestárnoucí vyznání životu, lásce a smrti. Interpretem básně Františka Hrubína je Luděk Munzar, který o setkání se slavným básníkem v šedesátých letech mj. říká: " Oba jsme

Obrázek podcastu Osvícení

Osvícení

Horský hotel Overlook se nachází v nejpůvabnějším koutě státu Colorado a zvlášť v zimě budí dojem klidu. Wendy Torrenceová si v něm touží nejen odpočinout, ale také docílit zlepšení narušených rodinných vztahů. Naproti tomu její manžel Jack, zkrachovalý učitel a nevyléč

Obrázek podcastu Co mě naučil tučňák

Co mě naučil tučňák

Překvapivé jihoamerické dobrodružství s neobvyklým parťákem vyprávěné s britským humorem. Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, ještě netuší, že si tam z výletu do Uruguaye propašuje tučňáka, jehož zachrání z ropné skvrny. Rychle se vša

Obrázek podcastu Dívka v pavoučí síti

Dívka v pavoučí síti

„Zaměřte se na nejslabší místo. Bojujte.“ – Lisbeth Salanderová Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist kvůli syndromu vyhoření uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výz

Obrázek podcastu Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Němec: Pan Sanytr chce svůj tácek a další soudničky

Co si představíte, když se řekne soudnička? Slovník říká, že jde o drobný literární útvar, kterým noviny referují o případech ze soudní síně. Její úkol je prostý, informativní. Co se ale stane, když se úkolu zhostí literárně nadaný novinář, jakým byl třeba František Něm

Obrázek podcastu Jizva

Jizva

Katarzyně je přes čtyřicet a za celý život nevytáhla paty z rodného Polska. Teď však má pro svou firmu otevřít novou pobočku v Ostravě. Od studenta Martina, kterého zaměstná jako tlumočníka, se dozví o tragické historii blízké vesnice Životice. Katarzyna dojde k názoru,

Obrázek podcastu Kubula a Kuba Kubikula

Kubula a Kuba Kubikula

Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kuba (Jan Hartl), Kubula

Obrázek podcastu "Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná

Obrázek podcastu Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s

Obrázek podcastu Sluneční stát

Sluneční stát

Sluneční stát, který poprvé vychází jako audiokniha, je utopické dílo, které prostřednictvím dialogu popisuje ideálně uspořádanou společnost. Příběh je vystavěn jako vyprávění cestovatele, jenž se dostane do zvláštního města vystavěného na kruhovém principu, kde je vše

Obrázek podcastu Mumínci: Tatínek a moře

Mumínci: Tatínek a moře

Jaké taje ukrývá „opuštěný ostrov“? Změna je život. Rodina mumínků se nalodila a přestěhovala do nového domova: na ostrov, který zmáhají vichry a vlnobití. Tatínek by se tu ze srdce rád stal strážcem majáku a poznal veškeré jeho záhady, ale protože nesvede rozsvítit sig