Audiokniha Bylo nás pět

Dalajlamova kočka a síla meditace
Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Traja starí mládenci
Čo môže byť pre vyšetrovateľa lepšie, než schopnosť čítať myšlienky? Noe o tom vie svoje. Za päť rokov na Komisariáte už vyriešil nejeden prípad a predsa je tentokrát v koncoch. Rozpoznávač, Snovič a Prázdny. Tri obete, ktoré nemali zdanlivo nič spoločné. Prečo si ich v…

Poslední láska císaře Karla
Román pojednává o pozapomenutém osudu Guillauma, jediného historicky doloženého levobočka císaře Karla IV. Český král a římský císař se s Guillaumovou matkou seznámil patrně v roce 1365 při jedné ze svých cest do Avignonu, kam ho opakovaně zavedla snaha zasadit se o nav…

Život víry 2020/1
Život víry 2020/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Ludmila Hojková, Lenka Malinová, Štěpán Matuška a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Reinhard Bonnke – evangelista…

ZvukoSochobásně
Hudebně-dramatické album ZvukoSochobásně obsahuje šestatřicet textů a básní Ivana Langera v jeho autorském podání s hudebním doprovodem kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy výstižně i provokat…

Achilleus
Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval…

Bláznova smrt
Proč zemřel Jan Krempa? Byla to vůbec vražda? To do Meziboří přijíždí v roce 1967 z Prahy ve svém naleštěném kabrioletu vyšetřit kapitán Exner, muž s neskrývanou zálibou v krásných ženách a vybraném jídle. „TO VÍ JEN BŮH A SVATÝ VÁCLAV...“ Tak zní legendární věta vyšet…

Můj růžový život s Bohem a rakovinou
Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Tri nevesty
Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Cirkadiánní kód proti cukrovce
>> „Krása metody časově omezeného stravování Satchina Pandy spočívá v její jednoduchosti. Je to elegantní zásah do životního stylu, kterým by se měl vyzbrojit každý..“ — Rhonda Patricková, Found My Fitness

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Rolland: Dobrý člověk ještě žije
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jedná se o historický román, který se odehrává za vlády Ludvíka XIII. v autorově rodnémBurgundsku. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Co…

Nekonečná Síla
Jak žít šťastný život naplněný spokojeností doma i v práci To chce vědět každý z nás. Nebo minimálně většina. A víte, že to není nic těžkého? Že vás na cestě za štěstím nečeká žádný šílený výstup na vrchol hory zvané úspěch? Že stačí málo a vyběhnete na ni bez zadýchání…

Čtvrtý věk
Fascinující pohled na budoucnost člověka. Čtvrtý věk, audiokniha, která se zabývá fascinující otázkou: Jak technologický pokrok ovlivní budoucnost lidstva? Autor Byron Reese v této audioknize poodhaluje různé scénáře a předpovědi o tom, co nás čeká v době, kterou nazýv…

O krásné Güldžamal
Krása nepřináší do života jen radost a štěstí, ale taky trápení a spoustu nástrah. O tom vypráví pohádka O krásné Güldžamal.Statečný Mamed-džan se rozhodne najít a zachránit krásou Güldžamal, která v noci žije a ve dne leží jako mrtvá. Drží ji totiž ve svých spárech obl…

Tahle kniha vám možná zachrání život
{'cs': 'Všichni chceme být zdravější, silnější a žít déle, ale jak toho dosáhnout?\n\nOd stresu po nasycené tuky, veganství, vitamíny… Tahle kniha vám možná zachrání život odhaluje módní trendy, prodírá se matoucími statistikami a děsivými titulky. Najdete v ní pravdu o…

Majonéza k snídani
Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Dívka, která si říkala Tuesday
Hluboko pod ulicemi Londýna žije Tuesday. Labyrint opuštěných tunelů se stal jejím domovem i útočištěm. Sem se uchýlila, aby se schovala před lidmi, kteří jí krutě ublížili. Odtud se jim mstí. Ukradli jí celý život. A ona jim teď vezme ten jejich. Nemá už totiž co ztrat…

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Proč nejsem komunistou I.
V roce 1924 otevřel Ferdinand Peroutka v časopise Přítomnost anketu Proč nejsem komunistou? Příspěvky do ní napsali přední čeští spisovatelé a intelektuálové - Karel a Josef Čapek, Jan Herben, František Langer, Josef Kopta, Fráňa Šrámek, Ladislav P. Procházka, Jaroslav …

Uta z Naumburgu
Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra …

Božský imperátor Duny
Když budeš poslouchat, koření tě nemine! Největší dravec, jakého kdy svět poznal, a zároveň nejosamělejší tvor v celém vesmíru nese jméno Leto Atreides II. a už po celá milénia vládne pevnou rukou multigalaktickému Impériu. Jeho otec, Paul Atreides známý jako Muad’Dib, …

Z deníků Robokata 1 – Výpadek systémů
Měl se postarat o jejich bezpečnost. Teď má však dost starostí sám se sebou… V budoucnosti ovládané technologickými korporacemi nabere průzkumná mise týmu vědců na vzdálené planetě nečekaný směr. Nejdřív jsou napadeni neznámým monstrem, před nímž je oficiální zpráva o m…