
Losos, úhoř, sleď i šproty. V polské udírně udí ryby tradičně – bukovým dřevem

K Polsku, zvlášť tomu severnímu, patří uzené ryby. Nedaleko Słowińského národního parku jedna taková udírna stojí. Rodina Przysieckých si zakládá na tradičních postupech – žádná chemie, žádné konzervanty, jen bukové dřevo, oheň, kouř... a samozřejmě ryby. Zatímco jejich výrobky míří do celého Polska, do jejich podnikové prodejny směřuje čím dál více zákazníků. A zamířila tam i zpravodajka Českého rozhlasu v Polsku Kateřina Havlíková.
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Popis podcastu
Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .