Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Za oponou sportu #SPECIÁL - Ženský box na LOH 2024 - PhDr. Petr Schlegel, Ph.D.

Za oponou sportu

Adam Křehký

Sport

Za oponou sportu #SPECIÁL - Ženský box na LOH 2024 - PhDr. Petr Schlegel, Ph.D.

Obrázek epizody Za oponou sportu #SPECIÁL - Ženský box na LOH 2024 - PhDr. Petr Schlegel, Ph.D.

Za oponou sportu

Poslechněte si podcast

8. 8. 2024

53 min

O epizodě podcastu

Aktuálně není žhavější a kontroverznější téma než ženský box na LOH 2024 v Paříži. Imán Chalíf a Lin Jü-tching jsou aktuálně pod velkým lynčem. Je tento lynč ale opravdu v pořádku? Co se vlastně stalo? S Petrem nám to nedalo a podívali jsme se na fakta, které celou kauzu provází. Informace o obou atletkách jsem čerpal z dostupných článku, které jak jsem zjistil se velmi rozchází. Petr dal skvělý a odborný náhled do fyziologické podstaty celé situace. Navíc přidáváme i některé polemické otázky ohledně celé kauzy. Kdo jsou obě boxerky a jaká je jejich minulost? Proč IBA (mezinárodní boxerská federace) zasahuje do LOH? Je opravdu lynč oprávněný? Kde leží pravda z hlediska fyziologie? Je to opravdu tak jednoduché, jak se píše? Jak vlastně možné, aby to bylo vůbec někdy fér? Jak může být vysoká hladina testosteronu u žen? Rozhoduje vždycky testosteron? Je relevantní, aby se vyjadřovali lidé jako Trump, Rowlingová, Musk? Jak to poté vnímá veřejnost?

Aktuálně není žhavější a kontroverznější téma než ženský box na LOH 2024 v Paříži. Imán Chalíf a Lin Jü-tching jsou aktuálně pod velkým lynčem. Je tento lynč ale opravdu v pořádku? Co se vlastně stalo?

S Petrem nám to nedalo a podívali jsme se na fakta, které celou kauzu provází. Informace o obou atletkách jsem čerpal z dostupných článku, které jak jsem zjistil se velmi rozchází. Petr dal skvělý a odborný náhled do fyziologické podstaty celé situace. Navíc přidáváme i některé polemické otázky ohledně celé kauzy.

Kdo jsou obě boxerky a jaká je jejich minulost? Proč IBA (mezinárodní boxerská federace) zasahuje do LOH? Je opravdu lynč oprávněný? Kde leží pravda z hlediska fyziologie? Je to opravdu tak jednoduché, jak se píše? Jak vlastně možné, aby to bylo vůbec někdy fér? Jak může být vysoká hladina testosteronu u žen? Rozhoduje vždycky testosteron? Je relevantní, aby se vyjadřovali lidé jako Trump, Rowlingová, Musk? Jak to poté vnímá veřejnost?

Popis podcastu

Formálně neformální podcast se zajímavými hosty ze světa sportu, sportovní vědy, sportovního tréninku, ale i tělesné výchovy. Cílem podcastu je přinést posluchačům, jak známá a atraktivní, tak i rozporuplná témata napříč celým sportovním spektrem.