
Jak uživit sebe a 8 miliard lidí? - Bio a gmo potraviny

O epizodě podcastu
V tomdle díle se budeme bavit o bio potravinách. Budeme se bavit o tom co je a neni bio a jaký výhody a naopak úskalí vidíme v bio agrikultuře. Podíváme se na to z hlediska nutričního, finančního ale i etickýho. Ke konci si řekneme něco o gmo, který, ač se to možná na první pohled nezdá, s bio potravinama úzce souvisí.
Studie a články, o kterých se v tomto díle bavíme:
https://www.who.int/foodsafety/areas_work/food-technology/faq-genetically-modified-food/en/
https://www.nationalgeographic.com/culture/food/the-plate/2016/05/17/scientists-say-gmo-foods-are-safe-public-skepticism-remains/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25184846
https://www.resourcesmag.org/common-resources/the-benefits-of-genetically-modified-cropsand-the-costs-of-inefficient-regulation/
https://www.probio.cz/cs/probio-svet/blog/biopotraviny-jsou-nejbezpecnejsi-a-nejvice-kontrolovane-potraviny-na-trhu-10013
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/should-you-go-organic
Naše social media a celý video na youtube: https://linktr.ee/wellspektiva