
Jana Jelič: Jak vařit bez receptu, nevyhazovat jídlo a poznat špatnou restauraci

👉 Celý rozhovor (1h 50m) najdete už teď na https://www.forendors.cz/diseasezoe
👤 Jana Jelič je kreativní šéfkuchařka Ambiente. Vystudovala práva, ale místo soudní síně si vybrala kuchyň. Dnes udává směr tomu, jak chutná Praha. Má za sebou přes deset michelinských stáží po celém světě od Chicaga přes Londýn po Austrálii. Vaření bere jako řemeslo. Společně se podíváme na to, co se odehrává v kuchyni kam host nevidí, jak se rodí styl a proč i ty nejmenší detaily mají smysl.
🕗 Časová osa
00:00 Úvod
01:22 Fast food a nezdravé jídlo
03:26 Co dělá kreativní šéfkuchař?
07:50 Suroviny a dodavatelé
10:19 Vaření jako zábava
12:34 Šéfkuchaři
14:11 Příprava a efektivita v restauraci
17:06 Toxické prostředí v gastronomii
21:20 Mzdy, dýška a kariérní postup
22:05 Co dělá dobrého šéfkuchaře?
23:51 Jak poznat špatnou restauraci?
25:15 Hygiena a bezpečnost jídla u nás, v Asii i jinde
31:51 Umami a vaření doma
41:33 Kyselost a dochucování
46:08 Vajíčka a sůl
48:35 Vaření bez receptů a jak se to naučit
55:41 Organizace jídla doma a plánování
Zaznělo ve videu 👇
Jana Jelič 👇
💙 Podcast vzniká za pomoci podcastového studia Forendors: https://www.studio.forendors.cz/
👀 Sledujte VĚCI
📱 INSTAGRAM https://www.instagram.com/veci.podcast
📱 TIKTOK https://www.tiktok.com/@veci.podcast
🎙️ SPOTIFY https://open.spotify.com/show/5PzZq8Zd1KnJDIwsMYUvjY?si=4047369ed38648d6
👀 Sledujte mně
📱 INSTAGRAM https://www.instagram.com/diseasezoe/
📱 LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/denisahrubesova/
📱 X https://x.com/diseasezoe