![Obrázek epizody Šunku v Česku usušíte klidně pod střechou stodoly, říká šéfkuchař Vojtěch Kalášek](https://i.actve.net/youradio_news/tracks/d/9/d9e19d1d138e0ab90b2a8aeb1168a620f47e92ee.png)
Šunku v Česku usušíte klidně pod střechou stodoly, říká šéfkuchař Vojtěch Kalášek
![Obrázek epizody Šunku v Česku usušíte klidně pod střechou stodoly, říká šéfkuchař Vojtěch Kalášek](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/e/3/e3d50e1bd8b56b78d0faa899642733263da97d49.png)
Poslechněte si podcast
5. 2. 2021
20 min
O epizodě podcastu
Sušené šunky už nejsou jen výsadou Španělska nebo Itálie, v období zimy si můžete vyzkoušet domácí verzi „pršutu“ klidně i doma, na balkoně. Své o tom ví Vojtěch Kalášek, kuchař, který během působení na britském velvyslanectví začal experimentovat právě se sušeným masem. Mluvili jsme tedy o různých přístupech k masu a jeho zpracování, ale taky o tom, jak tradici italské šunky ovlivňuje globální oteplování.
Sušené šunky už nejsou jen výsadou Španělska nebo Itálie, v období zimy si můžete vyzkoušet domácí verzi „pršutu“ klidně i doma, na balkoně. Své o tom ví Vojtěch Kalášek, kuchař, který během působení na britském velvyslanectví začal experimentovat právě se sušeným masem. Mluvili jsme tedy o různých přístupech k masu a jeho zpracování, ale taky o tom, jak tradici italské šunky ovlivňuje globální oteplování.
Všechny díly podcastu Ve vlastní šťávě můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Ve vlastní šťávě můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .