
HUMANS OF FT #28 | Jakub Riemel: od genového inženýrství k fermentovaným potravinám

UTButebe
Poslechněte si podcast
Dnes
28 min
Kuba Rimmel je student a zároveň doktorand na Ústavu ochrany životního prostředí na Fakultě technologické. Jeho cesta k potravinám ale začala trochu jinak – nejdřív studoval biotechnologie a genové inženýrství na Univerzitě Palackého v Olomouci. Nakonec ho ale nejvíc přitáhl svět potravin, a proto zamířil do Zlína, studovat technologii potravin.
V tomto díle se podíváme na fermentaci potravin zblízka: jak fungují mikroorganismy v salámu od výroby až po skladování. Řeč přijde i na Kubovy zkušenosti se studiem a Erasmem, na jeho doktorské bádání i na samotnou výrobu fermentovaných potravin. A aby to nebylo jen vážné, uslyšíte i historku o tom, co se mu v laborce nepovedlo.