Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody HOMO ACADEMICUS #16 | V laboratoři pečeme koblihy, vaříme čokoládu a motáme rohlíky

HOMO ACADEMICUS #16 | V laboratoři pečeme koblihy, vaříme čokoládu a motáme rohlíky

Obrázek epizody HOMO ACADEMICUS #16 | V laboratoři pečeme koblihy, vaříme čokoládu a motáme rohlíky

Poslechněte si podcast

12. 1. 2022

22 min

Naše moderátorská dvojička si tentokrát popovídala s doc. RNDr. Ivou Burešovou, Ph.D., která se na Ústavu technologie potravin Fakulty technologické specializuje na výzkum obilovin a bezlepkového pečiva. Ona sama tvrdí, že si práci a obor nevybrala sama, ale že si ji potravinářství našlo.

Tipnete si, jaká čokoládová tyčinka je její nejoblíbenější? A jaký je vlastně rozdíl mezi bezlepkovým a "lepkovým" pečivem? Tato nesmírně zajímavá dáma na sebe prozradila i to, že si hodiny se svými studenty opravdu užívá a snaží se je vést zábavnou formou plnou ukázek a pokusů! Proto by se její laboratorní cvičení dala přirovnat ke kurzům vaření.

Popis podcastu

První univerzitní podcast, který polidšťuje akademický a vědecký svět Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Všehochuť pořadů odráží příběhy, které se na univerzitě denně odehrávají. Někdy rozhovor s významným vědcem nebo zajímavým akademikem, jindy inspirativní povídání o životě s našimi absolventy, příště třeba studentské tlachání u piva. Kromě pravidelných relací tu objevíte i pořady, jejichž život trvá jen pár týdnů, to ale neznamená, že nestojí za to ho žít.