
Klimatická dieta i ghost kitchens. Trendy, které akcelerovala koronakrize

Poslední rok nazývali mnozí gastronomičtí nadšenci rokem „vlažného jídla”. Donáškové služby sice vzkvétaly, zážitek z pokrmů však výrazně pokulhával. Fine-diningové restaurace tak neúnavně přemýšlely, jak udržet kvalitu a překlopit luxus takzvaně „do ruky”. Papírové krabičky zkoušeli šéfkuchaři nahradit stříbrnými a na hranolkách jste mohli ochutnat třeba strouhaný lanýž. Za zavřenými dveřmi a mezi čtyřmi stěnami bytu zmizelo také tradiční rozdělení jídel podle denní doby a ve slovnících se objevila nová slova jako „linner”, „snackification” nebo „bread art”.
Popis podcastu
Společenské fenomény i popkulturní trendy. V jídle, designu, cestování i biohackingu. Od krevet ze zkumavky, přes tenisky až po 15 minutové město. Thea Kučerová a Pavlína Louženská v podcastu #Trendspotting se baví o tom, co zrovna letí.