Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Tip na Vánoce z Plzeňského kraje - šneci

Tip na Vánoce z Plzeňského kraje - šneci

Obrázek epizody Tip na Vánoce z Plzeňského kraje - šneci

Poslechněte si podcast

17. 12. 2019

1 min

O epizodě podcastu

Ač mnohým přijde jako krajně exotické jídlo, šneci se u nás připravovali na vánoční stůl už za První republiky a měli na našem území svou tradici. Ta sice vymizela, ale nyní se začíná vracet na naše sváteční stoly.

Malá rodinná firma manželů Jiřího a Jiřiny Studničkových se od roku 2014 zabývá chovem šneka jedlého-kaviárového Helix Aspersa Maxima. Z počátku majitelé šneky chovali pouze kvůli šnečímu kaviáru, ale od července 2018 rozšířili výrobu i o speciality ze šnečího masa. Firma manželů Studničkových dodává šnečí kaviár a šnečí jatýrka do luxusních zahraničních restaurací v Německu a Rakousku. Šnečí jatýrka, oceněné značkou Regionální potravina Plzeňského kraje, jsou opravdovou delikatesou. Zaujmou velice jemnou chutí, která v ústech vyvolá chuť podobnou lískovému oříšku. Zpracování výrobku do finální podoby je velmi pracné, s vysokým podílem přesné ruční práce. Šnečí jatýrka jsou vhodná pro studenou i teplou kuchyni. Nejlepší jsou s kvalitním vínem nebo sektem. Chcete se dozvědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.

Popis podcastu

Nejlepší tipy pro Vás