
Tip na Vánoce z Moravskoslezského kraje – Mlýn Herber

O epizodě podcastu
Těsto bude nejlépe kynout z mouky, která má nižší typové číslo – je méně vymletá a obsahuje více lepku (typové číslo je například T400 nebo T1800). Navíc díky této mouce bude vánočka lehčí a nadýchanější. Jedním z dalších hlavních pravidel je, že mouka nesmí být chemicky bělena. Na výrobu vánoček se používá pšeničná mouka hladká, nejlépe mouka typové číslo T 530, což je pekařská mouka hladká světlá speciál 00 Extra.
Bez obav můžete sáhnout například po té v zelenobílém pruhovaném obalu. Pochází totiž z Mlýnu Herber , který za svou pšeničnou mouku hladkou světlou speciál 00 extra získal ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Tradice a kvalita jdou zde ruku v ruce. První zmínka o mlýnu je totiž datována do 14. století. Způsob zpracování obilí se samozřejmě za ta léta zmodernizoval, nicméně dodavatelé jsou stále výhradně z tohoto regionu. Česká vánočka totiž chutná nejlépe z kvalitní mouky. Chcete vědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.