Zakázané ovoce (nebo spíš čokoláda, dorty a brambůrky) chutná vždy nejlépe? Znáš to taky?
Pojďme se podívat na to, proč tomu tak je. V této epizodě se ti pokusím vysvětlit, co se děje v mozku a těle, když si něco odpíráme - proč nedostatek zvedá dopamin, proč zákaz znásobí bažení a jak se z malé úlevy stává návyk.
A hlavně: proč to není o selhání, ale o mechanismech, které lze pochopit a změnit.
______________________________________
Online kurz ZTIŠ MYŠLENKY NA JÍDLO
Podcast o tom, jak přestat bojovat s jídlem, přejídat se a naučit se naslouchat svému tělu. Pojď se mnou znovuobjevit zdravý vztah k jídlu bez diet, přejídání a posedlostí jídlem.
Vítejte v mém podcastu. Jsem Petra Valešová, certifikovaná koučka kompulzivního přejídání, lektorka intuitivního stravování a průvodkyně žen na jejich cestě za svobodou nejen v jídle, ale i v celém jejich životě. Těšit se můžete na epizody nejrůznějších témat, protože problémy s jídlem nejsou nikdy jen o jídle. Sledovat mě můžete na Instagramu @svobodnavjidle a více informací také najdete na www.petravalesova.cz