
SCIENCE WINE #4 | Potřebujeme ještě maso?

Jíst, či nejíst? Trend bezmasého stravování je čím dál tím víc rozšířený. Už jste si někdy položili otázku, jestli omezit nebo zcela nejíst masné výrobky? Jsme pořád tak masožraví, jak se říká? Maso je v posledních desetiletích pod tlakem médií i veřejnosti. Kdo tento zápas vyhrává? Odráží se na kvalitě masa? A potřebujeme vůbec ještě maso ve 21. století?
Vyzpovídali jsme Ing. Roberta Gála, Ph.D., ředitele Ústavu technologie potravin Fakulty technologické.
Popis podcastu
Co se neprobere u kávy, stihneme u skleničky a Science Wine. Podcastu, který volně navazuje na zlínské populárně vědecké přednášky Science Café. Pravidelný přísun aktuálních problémů a zajímavostí ze všech koutů vědy si u mikrofonu a suchého červeného spolu řečníkem rozeberou moderátoři z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.