
SCIENCE WINE #30 | Recyklace krajiny s Tomášem Krejčím

Co si představíte pod pojmem brownfield? Někteří z vás možná opuštěnou továrnu, často uprostřed města. Brownfieldy jsou ale také další místa, která bez regenerace už nemůžeme využívat - třeba nefunkční nádraží, nebo vyklizené vojenské areály. No a co teď s takovými místy? Na to odpověděl v novém dílu Science Wine Mgr. Tomáš Krejčí, Ph.D. z Ústavu geoniky Akademie věd České republiky.
Iva s Petrou se ale taky ptaly na to, jak nám jde “recyklovat” krajinu v českém prostředí. Poslechněte si to ostatně sami.
Popis podcastu
Co se neprobere u kávy, stihneme u skleničky a Science Wine. Podcastu, který volně navazuje na zlínské populárně vědecké přednášky Science Café. Pravidelný přísun aktuálních problémů a zajímavostí ze všech koutů vědy si u mikrofonu a suchého červeného spolu řečníkem rozeberou moderátoři z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.