
SCIENCE WINE #2 | Mluvit a poslouchat zároveň

Potkali jste se někdy s pravým tlumočníkem? Pokud ano, tak to máte velké štěstí, protože je jich jak šafránu. Jak je ale možné, že jsou tlumočníci nedostatkovým zbožím v době, kdy cizí jazyky používáme tak často? A vůbec, co jsou ti lidé zač?
Uslyšíte vyprávění o tom, jak a proč tlumočení vzniklo, jaké historické události z něj udělaly moderní profesi, a jak si tato profese vede ve 21. století. Nahlédneme do hlubin tlumočníkovy duše, do jeho schopností, dovedností a vědomostí, zkrátka do všeho, co mu umožňuje zvládat jednu z nejnáročnějších lidských činností – poslouchat a mluvit zároveň.
Své know how s námi přišla sdílet Katarína Nemčoková z Ústavu moderních jazyků a literatur Fakulty humanitních studií UTB.
Popis podcastu
Co se neprobere u kávy, stihneme u skleničky a Science Wine. Podcastu, který volně navazuje na zlínské populárně vědecké přednášky Science Café. Pravidelný přísun aktuálních problémů a zajímavostí ze všech koutů vědy si u mikrofonu a suchého červeného spolu řečníkem rozeberou moderátoři z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.