
SCIENCE WINE #11 | Uspěli jsme v pandemii?

Jaký přínos měla pandemie Covidu-19 pro lidskou společnost? Co se v tomto kontextu podařilo české vědě? Dalo se pandemii zabránit? Proč jsme byli v některých ohledech až moc připraveni? A jak se lišila doba španělské chřipky od doby současné?
Tyto otázky zodpoví přední český virolog prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc., Hon. D.Sc., dr. hc, ředitel Biologického centra Akademie věd ČR.
Popis podcastu
Co se neprobere u kávy, stihneme u skleničky a Science Wine. Podcastu, který volně navazuje na zlínské populárně vědecké přednášky Science Café. Pravidelný přísun aktuálních problémů a zajímavostí ze všech koutů vědy si u mikrofonu a suchého červeného spolu řečníkem rozeberou moderátoři z Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.