Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Řešidlo #347: Proč když Tě někdo zraňuje, neříká tím, kdo jsi Ty, ale kdo je on

Řešidlo #347: Proč když Tě někdo zraňuje, neříká tím, kdo jsi Ty, ale kdo je on

Obrázek epizody Řešidlo #347: Proč když Tě někdo zraňuje, neříká tím, kdo jsi Ty, ale kdo je on

Poslechněte si podcast

16. 7. 2021

10 min

Dnešní téma: „Petře, v posledním podcastu jste vysvětloval, proč se neprosit o lásku. Problém ale podle mě nastane ve chvíli, kdy se člověk prosí o lásku prostě proto, že je tak naučený a vychovaný – že když si ho někdo neváží, tak se má snažit, aby si ho vážit začal. Já to tak bohužel mám. Odmalička mě rodiče vedli k tomu, abych se prosil o jejich lásku, abych si ji zasloužil. Říkali: Když neuděláš tohle, nebudeme Tě mít rádi. To mi zůstalo dodnes. A tak se stalo, že i když mi partnerka byla nevěrná, já jsem se cítil nedostatečně a měl jsem pocit, že o ni musím bojovat. Byl jsem směšný, ona mi zahýbala a já jí nosil květiny. Čím hůř se chovala, tím víc jsem se snažil, aby byla šťastná. Až jsem skončil v nemocnici – po pokusu o sebevraždu. Nic mi pak nepomohlo tolik jako Vaše knihy. Přesto tento otazník zůstává: Proč si mě ona nezačala vážit?“

Popis podcastu

Každý problém má řešení. Ještě se neobjevil zámek, ke kterému by současně nevznikl klíč. Každá epizoda je odpovědí na jeden dotaz od našich posluchačů. Poslouchejte kdykoli kdekoli – udělejte si jen pár minut pro sebe (před spaním, v autě, při jakémkoli čekání)