O tom, že existuje věda jménem epigenetika jsem se dozvěděla díky svojí ulcerózní kolitidě, chronickému zánětu tlustého střeva. Jednoduše se dá říct, že epigenetika zkoumá to, jak je možné životním stylem "vypnout" nebo "zapnout" geny. Nejen ty pro záněty.
A já věřím tomu, že jsem si si svůj zánětlivý gen pro dvě chronické nemoci, kolitidu a Bechtěrevovu nemoc, skutečně vypnula. Jak? To přibližuji v tomto dílu podcastu. Můj web najdete zde.
O tom, že existuje věda jménem epigenetika jsem se dozvěděla díky svojí ulcerózní kolitidě, chronickému zánětu tlustého střeva. Jednoduše se dá říct, že epigenetika zkoumá to, jak je možné životním stylem "vypnout" nebo "zapnout" geny. Nejen ty pro záněty.
A já věřím tomu, že jsem si si svůj zánětlivý gen pro dvě chronické nemoci, kolitidu a Bechtěrevovu nemoc, skutečně vypnula. Jak? To přibližuji v tomto dílu podcastu. Můj web najdete zde .
Jsem Veronika Hanzlíková, výživová poradkyně a průvodkyně na cestě za pohodou v životě a jídle. Můj podcast je o životě ve všech jeho chutích. Život je totiž jako ta bonboniéra, o které říkala maminka Forresta Gumpa, že nikdy nevíš, co ochutnáš. Život jsou také Bertíkovy fazolky z Harryho Pottera, kde každý bonbón přináší naprosto nečekanou chuť.
Podcast přináší naději díky příběhům mým i mých hostů. Často hovořím také o životě s ulcerózní kolitidou, která spolu s Crohnovou nemocí patří mezi chronické střevní záněty a já se z ní považuji za uzdravenou. Více na webu www.veronikahanzlikova.cz