Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Šéfkuchařka Silvie Jackson, americké nakládačky, nová kniha Zkvašeno a jak používat miso.

Šéfkuchařka Silvie Jackson, americké nakládačky, nová kniha Zkvašeno a jak používat miso.

Obrázek epizody Šéfkuchařka Silvie Jackson, americké nakládačky, nová kniha Zkvašeno a jak používat miso.

Poslechněte si podcast

2. 6. 2023

1 hod 19 min

O epizodě podcastu

? Šéfkuchařka Silvie Jackson a její příběh o cestě kolem US až do holešovického Big Smokers + americké rychlé nakládačky ze salátové okurky ? Vychází nová knížka blogu Zkvašeno a její spoluautor Vláďa Sojka vám na ní udělá chutě + poradí, kde všude použít v kuchyni miso

? Partnerem tohoto dílu Potravin je skvělé Maso z pastvin, farma, která produkuje vyzrálé pastevní maso, což je zatím v ČR pořád ještě výjimečná věc. Když si teď u nich objednáte maso s kódem Potravin, dostanete hodnotnou výslužku od cesty. ? ⭐️

Mají to moc dobré, zkuste to: >> www.masozpastvin.cz

?‍?? SWEET & SOUR PICKLES

Sladkokyselé americké okurky podle Silvie Jackson

Doba přípravy 20min

Množství: cca 2l

1kg okurka hadovka nakrájená na 4mm kolečka (nebo podle preferencí i tenčí)

Nálev:

200g cukru krystalu

300ml bílého vinného octa

200ml vody

5g celerového semínka, (nemáte-li celerové semínko, můžete použít 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na jemno)

30g soli

10g kurkumy

10g hořčičného semínka

Nálev zavaříme - dbáme na to, aby byl cukr zcela rozpuštěný, pak zachladíme. Studený nálev nalijeme na okurky. Nálev nezalije zcela všechny okurky, což je v pořádku. Okurky postupně odvádí vodu a za několik hodin budou v nálevu ponořené všechny. Nechte ještě asi hodinku v pokojové teplotě, promíchejte a pak skladujte v lednici. Je dobré nechat před konzumací uležet 24h. Vydrží v chladu až měsíc.

🟡 Šéfkuchařka Silvie Jackson a její příběh o cestě kolem US až do holešovického Big Smokers + americké rychlé nakládačky ze salátové okurky 🟠 Vychází nová knížka blogu Zkvašeno a její spoluautor Vláďa Sojka vám na ní udělá chutě + poradí, kde všude použít v kuchyni miso

🥩 Partnerem tohoto dílu Potravin je skvělé Maso z pastvin, farma, která produkuje vyzrálé pastevní maso, což je zatím v ČR pořád ještě výjimečná věc. Když si teď u nich objednáte maso s kódem Potravin, dostanete hodnotnou výslužku od cesty. 🍔 ⭐️

Mají to moc dobré, zkuste to: >> www.masozpastvin.cz

👩‍🍳🥒 SWEET & SOUR PICKLES

Sladkokyselé americké okurky podle Silvie Jackson

Doba přípravy 20min

Množství: cca 2l

1kg okurka hadovka nakrájená na 4mm kolečka (nebo podle preferencí i tenčí)

Nálev:

200g cukru krystalu

300ml bílého vinného octa

200ml vody

5g celerového semínka, (nemáte-li celerové semínko, můžete použít 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na jemno)

30g soli

10g kurkumy

10g hořčičného semínka

Nálev zavaříme - dbáme na to, aby byl cukr zcela rozpuštěný, pak zachladíme. Studený nálev nalijeme na okurky. Nálev nezalije zcela všechny okurky, což je v pořádku. Okurky postupně odvádí vodu a za několik hodin budou v nálevu ponořené všechny. Nechte ještě asi hodinku v pokojové teplotě, promíchejte a pak skladujte v lednici. Je dobré nechat před konzumací uležet 24h. Vydrží v chladu až měsíc.

Popis podcastu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.