Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.

Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.

Obrázek epizody Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.

Poslechněte si podcast

10. 12. 2021

1 hod 3 min

O epizodě podcastu

Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Tato a Dian. V tom, co dělají jsou nejlepší. Proč? Protože v jejich podání vietnamská kuchyně konečně zvedla hlavu a získala tolik potřebné sebevědomí. Probereme jejich nejoblíbenější jídla z dětství i současnosti, jídlo, kterého snědí nejvíc a poslední jídlo života, kdyby si jej mohli přát. Ale taky recept, jak doma udělat fakt dobré tofu jako mají v Taru. Kdy udělají v Dianu nějakou divočejší degustační večeři s prasečími oušky třeba…, a jestli budou jejich děti okusovat kosti tak pečlivě jako jejich rodiče a prarodiče,… anebo už ne. Před rozhovorem jsem se zařekla, že se vyvaruju otázek, které by víc nebo míň mířily na to, jak moc jsou Vietnamci a jak moc Češi. Protože jsou tu doma a myslim, že to musí být dost otravný, poslouchat pořád o tom, co nás odlišuje. A je v tom je spousta přednastavených klišé. To byste nevěřili, jak to bylo těžké! Jojo, stereotypy jsou zlo! zažerou se do hlavy a nechtějí pustit. Tak schválně, jak se mi to nakonec povedlo, jo?

Partnerem tohoto dílu Potravina je Myone Drink.

Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Taro a Dian. V tom, co dělají jsou nejlepší. Proč? Protože v jejich podání vietnamská kuchyně konečně zvedla hlavu a získala tolik potřebné sebevědomí. Probereme jejich nejoblíbenější jídla z dětství i současnosti, jídlo, kterého snědí nejvíc a poslední jídlo života, kdyby si jej mohli přát. Ale taky recept, jak doma udělat fakt dobré tofu jako mají v Taru. Kdy udělají v Dianu nějakou divočejší degustační večeři s prasečími oušky…, a jestli budou jejich děti okusovat kosti tak pečlivě jako jejich rodiče a prarodiče, anebo už ne. Před rozhovorem jsem se zařekla, že se vyvaruju otázek, které by víc nebo míň mířily na to, jak moc jsou Vietnamci a jak moc Češi. Protože jsou tu doma a myslim, že to musí být dost otravný, poslouchat pořád o tom, co nás odlišuje. A je v tom spousta přednastavených klišé. To byste nevěřili, jak to bylo těžké! Jojo, stereotypy jsou zlo! Zažerou se do hlavy a nechtějí pustit. Tak schválně, jak se mi to nakonec povedlo...?

Partnerem tohoto dílu Potravina je Myone Drink.

Popis podcastu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.