Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody S1 E3:  Udělejte si doma vlastní sušenou šunku. Vojta Kalášek jí umí tak, že se může rovnat se světovou špičkou.

S1 E3: Udělejte si doma vlastní sušenou šunku. Vojta Kalášek jí umí tak, že se může rovnat se světovou špičkou.

Obrázek epizody S1 E3:  Udělejte si doma vlastní sušenou šunku. Vojta Kalášek jí umí tak, že se může rovnat se světovou špičkou.

Poslechněte si podcast

11. 10. 2019

37 min

O epizodě podcastu

Obecně panuje názor, že delikátní sušená maso jako vepřové kýty, kachní prsa nebo  slaninu umí sušit jen machři ve Středozemí, a to díky speciálnímu tamnímu vzduchu mezi mořem a horami. Jenže Vojte Kalášek to dokáže stejně skvěle tady u nás v české kotlině. Přitom je naprostý samouk a v učení mu pomáhaly jen kuchařky a Instagram.

Ve třetím díle podcastu Potraviny jsme mluvili o tom, jak vlastně dokázal vystoupat ke kvalitě srovnatelné se Středozemím, jak se mu vášeň stala prací, kde je v Čechách největší komunita “sušičů” a jak si snadno poradit se sušením masa v domácích podmínkách. Nejspíš tím vším právě nastartoval novou éru v české kuchyni a tato starověká metoda šetrného zpracování masa se prosadí i u nás. Tak buďte u toho s námi!

Obecně panuje názor, že delikátní sušená maso jako vepřové kýty, kachní prsa nebo  slaninu umí sušit jen machři ve Středozemí, a to díky speciálnímu tamnímu vzduchu mezi mořem a horami. Jenže Vojte Kalášek to dokáže stejně skvěle tady u nás v české kotlině. Přitom je naprostý samouk a v učení mu pomáhaly jen kuchařky a Instagram.

Ve třetím díle podcastu Potraviny jsme mluvili o tom, jak vlastně dokázal vystoupat ke kvalitě srovnatelné se Středozemím, jak se mu vášeň stala prací, kde je v Čechách největší komunita "sušičů" a jak si snadno poradit se sušením masa v domácích podmínkách. Nejspíš tím vším právě nastartoval novou éru v české kuchyni a tato starověká metoda šetrného zpracování masa se prosadí i u nás. Tak buďte u toho s námi!

Popis podcastu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.