Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody S1 E2: Jak snížit spotřebu masa? S kreativní šéfkuchařkou Janou Bilíkovou o tom, jak dostat jídelníček do rovnováhy v příjmu živočišných a rostlinných produktů

S1 E2: Jak snížit spotřebu masa? S kreativní šéfkuchařkou Janou Bilíkovou o tom, jak dostat jídelníček do rovnováhy v příjmu živočišných a rostlinných produktů

Obrázek epizody S1 E2: Jak snížit spotřebu masa? S kreativní šéfkuchařkou Janou Bilíkovou o tom, jak dostat jídelníček do rovnováhy v příjmu živočišných a rostlinných produktů

Poslechněte si podcast

29. 9. 2019

51 min

Od poloviny 20. století se náš příjem masa zdvojnásobil. Zredukovat jeho konzumaci a jíst víc zeleniny by přitom pomohlo jak nám, tak planetě. Jenže jak na to prakticky?

Kreaktivní šéfkuchařka Jana Bilíková vám poradí, jak najít znovu ztracenou rovnováhu, kterou naši předci měli. Klíčové je podle Jany vyhnout se masu z nekvalitních a neetických chovů  a nahradit jej rostlinnou stravou. Ochutnáme spolu rostlinný párek Beyond. Řekneme si, jak připravit lilek s miso pastou. A na příkladu mandlovníkových sadů v Kalifornii ukážeme, že pohnout světem se dá docela snadno. Jen stačí trochu myslet na to, co jíme a proč.

Popis podcastu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.