Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody S1: E 18 Šéfkuchař na ucho: 1 pečeně nebo 10 jídel z husy?

S1: E 18 Šéfkuchař na ucho: 1 pečeně nebo 10 jídel z husy?

Obrázek epizody S1: E 18 Šéfkuchař na ucho: 1 pečeně nebo 10 jídel z husy?

Poslechněte si podcast

4. 11. 2020

50 min

O epizodě podcastu

Husu můžeme buď upéct vcelku (a připravit se na to, že část tak nutně skončí suchá), anebo rozporcovat a dát každému kusu péči, kterou potřebuje. Druhá možnost je nejenom chutnější, ale i ekonomičtější: místo jediného jídla budete mít hned několik! Jde o starý osvědčený způsob, jak husu zpracovat a my na něj zapomněli. Osvěží nám ho šéfkuchař Esky Martin Štangl a vysvětlí podrobně, jak to udělat. Probereme bejlík, prsa odleželá na seně, kaldoun, husí rilette, křupavou kůže s pošírovaným vajíčkem, husí jelítka, srdíčka na toastu, plněný krk na a samozřejmě konfitovaná stehna. Zamyslíme se nad tím, jestli bychom tohle nenáročné přítulné zvíře neměli chovat na zahradě, případně jaké plemeno a shodneme se, že dřív nebo později to uděláme. Tak ať vás tento díl Potravin v kuchyni provází!

Husu můžeme buď upéct vcelku (a připravit se na to, že část tak nutně skončí suchá), anebo rozporcovat a dát každému kusu péči, kterou potřebuje. Druhá možnost je nejenom chutnější, ale i ekonomičtější: místo jediného jídla budete mít hned několik! Jde o starý osvědčený způsob, jak husu zpracovat a my ho v tomto díle podcastu zkusíme oživit. Pomůže nám šéfkuchař Esky Martin Štangl a vysvětlí podrobně, jak to udělat. Probereme bejlík, prsa odleželá na seně, kaldoun, husí rilette, křupavou kůži s pošírovaným vajíčkem, husí jelítka, srdíčka na toastu, kynuté buchty s husím masem, plněný krk na a samozřejmě konfitovaná stehna. Zamyslíme se nad tím, jestli bychom tohle nenáročné přítulné zvíře neměli chovat na zahradě, případně jaké plemeno a shodneme se, že dřív nebo později to uděláme! Tak ať vás tento díl Potravin v kuchyni provází... na Martina i po něm.

Popis podcastu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.