
Míchačky s Darinou: jak dělají šéfkuchaři pečené kuře doma?, fungují histabiotika?, a yes or no českému "parmazánu?

O epizodě podcastu
Míchačky s Darinou Sieglovou
Na stole bude šéfkuchařské pečené kuře. Propátráme, jak a jestli funguje nový potravinový doplněk: histabiotika pro alergiky. Přemluví mě Darina, abych přestala odmítat český „parmazán“?
Ať si nemusíte poznamenávat…tak tady je recept, který po doposlechuntí budete rozhodně chtít zkusit.
Pečené kuře podle Toma Aikense
Nálev: 3 litry vody, 300g soli, 150g cukru
12 hodin v nálevu, 4-6 hodin necháme osychat v pokojové teplotě, 45 minut na 140 ° C, půl hodiny necháme stát, vykrojíme prsa, stehna pečeme 20-25 minut na 240 ° C, prsa jen 5 minut na 240 ° C. Necháme 20 minut odpočívat. Jíme:). Chválíme podcast Potraviny a Toma.
(Do nálevu podle Toma můžete i nemusíte přidat: čerstvý bobkolist, citronovou kůru, podrcený pepř, česnek - a povařit. Před vložením kuřete nechejte zcela zchladnout.)
Míchačky s Darinou je nová série Potravin, kterou připravuji společně s Darinou Sieglovou z časopisu Apetit. To nejdůležitější, co jsme gastromicky zažily, zjistily a objevily v poslední době.
Ať si nemusíte poznamenávat…tak tady je recept na chefy pečené kuře, který po doposlechnutí budete rozhodně chtít zkusit.
Pečené kuře podle Toma Aikense
Nálev: 3 litry vody, 300g soli, 150g cukru
12 hodin v nálevu, 4-6 hodin necháme osychat v pokojové teplotě, 45 minut na 140 ° C, půl hodiny necháme stát, vykrojíme prsa, stehna pečeme 20-25 minut na 240 ° C, prsa jen 5 minut na 240 ° C. Necháme 20 minut odpočívat. Jíme:). Chválíme podcast Potraviny a Toma.
(Do nálevu podle Toma můžete i nemusíte přidat: čerstvý bobkolist, citronovou kůru, podrcený pepř, česnek - a povařit. Před vložením kuřete nechejte zcela zchladnout.)