Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody POPRASK #134 Linda Bartošová: Extrémní proměny mě dojímají, vážení před lidmi je dehumanizující

POPRASK #134 Linda Bartošová: Extrémní proměny mě dojímají, vážení před lidmi je dehumanizující

Obrázek epizody POPRASK #134 Linda Bartošová: Extrémní proměny mě dojímají, vážení před lidmi je dehumanizující

Poslechněte si podcast

Dnes

50 min

Linda Bartošová je v Poprasku už podruhé za sebou a tentokrát jdeme na dřeň!  Probrali jsme vše od „move talku“ a jazyka moci až po to, proč Linda brečí u reality show, které by jako feministka možná sledovat neměla. Je vážení lidí v televizi vrchol dehumanizace, nebo prostor pro ryzí lidskost?

V novém díle se dozvíte:

• Proč je Petr Macinka v komunikačním souboji s Petrem Pavlem odsouzen k prohře? Rozebereme „jazyk moci“, vertikální komunikaci i to, proč prezidentovo území nejde jen tak dobýt.
  • Jak Šimon a Pavlína utratili v Berlíně i peníze, které neměli. Čtyři dny intenzivního žití, queer barů a osudové setkání se srbskou hvězdou Zejnou.
  • Proč by Linda Bartošová chtěla moderovat Anděly s Hanou Řičicovou? Chce udělat v přímém přenosu pořádný „bordel“ a vnést do něj témata, která se v Česku často umlčují.
  • Euforie jako misogynní zhůvěřilost? Linda hodnotí start třetí řady: od psů a kokainu až po regresivní trendy, které ženy vracejí „ke plotně“.
  • Jsou politické projevy na předávání cen IN, nebo OUT? Velký střet o to, zda má být umění angažované, nebo zda je tlak na umělce už nefér performativitou.
  • Ghosting jako forma násilí? Linda a Šimon rozebírají, proč je ignorování ve vztazích tak zraňující a co to dělá s naší psychikou.

Poslechněte si epizodu, po které bude růst vaší mysli stoprocentně zaručen!

Popis podcastu

Poprask je popkulturní podcast Reflexu, ve kterém zazní mnohdy výbušné názory Hany Trojánkové a Šimona Holého. Nejnovější skandály, vzpomínání na události, které pohnuly naší společnou pamětí a bizarní detaily ze světa lidí, o kterých slyšíme často jen z obálek bulvárních plátků. Nalaďte si Poprask každou středu a zůstaňte v obraze.